DIA 1, dissabte 28 d’abril. Roc de Pessonada, el regne dels voltors.

Ens trobarem cap a les 10h a La Pobla de Segur, i des d'allà ens desplaçarem en vehicles al poblet de Pessonada, al sud de la Serra de Boumort. Inici de la ruta circular del dia que ens durà al capdamunt dels vermellosos i espectaculars cingles de Pessonada, dels pocs llocs d’Europa a on crien les 4 espècies de voltors del continent. Pujarem pel pas de l’Escalirot, l’únic camí que supera aquests penya-segats que semblen infranquejables i pel qual han passat des de temps antics pastors i pagesos per accedir o baixar de les planures de la seva carena. Un cop a dalt, amplitud de panoràmiques de les terres circundants, del Montsec, el Turbón, el massís de Maladeta o els cims de la vessant sud del Parc Nacional d’Aigüestortes.
Després de l’excursió, trasllat al nostre allotjament, a Tremp.

Desnivells aprox.: +400m de pujada / -400m de baixada. Uns 6km de distància.

DIA 2, diumenge 29 d’abril. Serra de Sant Gervàs i Pas del Portús.

Després d’esmorzar, desplaçament en vehicles al bonic poblet d’Adons. Des d’allà, ruta circular per assolir les zones més elevades de la Serra de San Gervàs. Al capdamunt de la seva cinglera, podrem gaudir de panoràmiques espectaculars dels Pirineus i el Prepirineu: de les Maladetes al Pedraforca, passant pel Pirineu lleidatà més proper, el Montsec, els congosts de Montrebei i Terradets,... espatarrant!! I descobrirem el curiós Pas del Portús, un passadís natural tan estret de roca que es feia servir per comptar els ramats.

Desnivells aprox.: +750m de pujada / -750m de baixada. Uns 14km de distància.

DIA 3, dilluns 30 d'abril. El camí vell de Montsor, conglomerats prepirinencs.

Ens traslladarem a la Pobla de Segur, des d’on començarem a caminar. Camí circular fins al poble deshabitat de Montsor, situat en una de les millors balconades de la comarca, al capdamunt dels penya-segats de conglomerats que separen els dos Pallars. Camí amb vistes espectaculars i àmplies panoràmiques en una zona sobre la que sovint volen els voltors i altres rapinyaires. Seguirem el camí vell de Montsor, que ressegueix l’antiga via de comunicació entre els dos Pallars abans que al segle XVII s’obrís el pas actual del Congost de Collegats.

Desnivells aprox.: +750m de pujada / -750m de baixada. Uns 13km de distància.

DIA 4, dimarts 1 de maig. La Vall de Serradell.

La Vall de Serradell és un espai natural amb un gran interès paisatgístic i geomorfològic, amb les seves singulars formes d’erosió i a on s'ha mantingut un medi natural molt especial degut al seu aïllament i la morfologia del vall. Avui seguirem un itinerari per aquest espai natural, per valls i carenes amb vistes, entre figures peculiars de conglomerat. 

Desnivells aprox.: +500m de pujada / -500m de baixada. Uns 7km de distància.


PER TAL DE GARANTIR LA SEGURETAT DELS PARTICIPANTS I EL CORRECTE DESENVOLUPAMENT DE L'ACTIVITAT, BONVIURE ES RESERVA EL DRET DE MODIFICAR ELS ITINERARIS SI LES CONDICIONS ATMOSFÈRIQUES O L’ESTAT DEL TERRENY O QUALSEVOL ALTRA CAUSA AIXÍ HO REQUEREIXEN.