DIA 1, 29/12.
Viatge de Barcelona a Valverde (amb escala a Tenerife). Trasllat al centre de la ciutat i temps per passejar entre els seus carrers antics. Després, trasllat a l'allotjament de les primeres nits, a La Restinga.
Sopar i nit a La Restinga.

DIA 2, 30/12
Dia per un itinerari de pel·lícula. Enmig de l’espessa i verdíssima laurisilva de l’ermita de San Salvador, anirem baixant per un paisatge espatarrant. Primer pel Monteverde boirós de brucs i falgueres gegants, després pels pins enormes i centenaris, per acabar en un mar de la laves enmig d’un volcà amb vistes brutals als penya-segats sobre el mar. Un passeig fascinant per gairebé tots els ecosistemes de l'illa.
Segona nit a La Restinga.

Distància i desnivells aproximats: 13km, + 75 m/ - 1250 m

DIA 3, 31/12.
Un itinerari gustós i reposat caminant sobre el Mar de las Calmas. És l’indret més proper a on fa pocs anys va tenir lloc l’erupció submarina del volcà del Hierro. Vistes espatarrants sobre la Bahia de Naos i el mar de laves. Ens endinsarem en l’interior d’un antic tub volcànic per on abans corria la lava i ara hi habiten els tudons i acabarem l’any banyant-nos –optativament !- en el mar de las Calmas, a Tacoron.
Retorn a La Restinga. Darrera nit en aquesta població.

Distància i desnivells aproximats: 7km, + 150 m / – 450 m

DIA 4, 1/01.
Un dia magnífic, complert, de senderisme en majúscules. Una travessa de sud al nord de l'illa, del Pinar a Sabinosa. Passarem per les majestuoses pinedes centenàries i el cim més alt a 1.503 m, per deserts de lapil•li i ens cabussarem en els verds lluents de la laurisilva i les falgueres, buscant la dolça i humida complicitat de molses i líquens.
Primera nit a l’hotel-balneari de Sabinosa.

Distància i desnivells aproximats: 13km, + 500 m / – 1200 m

DIA 5, 2/01.
Un dia on poder triar: o dia de descans al costat mateix del mar en el balneari on ens allotgem...o bé fer l'itinerari que us proposem per aquest dia: començarem anant en mini bus al Mirador de la Peña –camí avui en reconstrucció-. Des del Mirador de Jinama baixarem cap El Golfo i després fins a La Maceta, a on podrem banyar-nos a les seves piscines al mar. Temps per banys i dinar. Continuarem per un camí arran de mar fins a Punta Grande que ens continuarà meravellant, entre turqueses i blaus cobalts.
Final del dia amb visita a El Lagartario i les Casas de Guinea –dos centres d’interpretació sobre la vida del antics habitants de l’illa i del seu animal més emblemàtic: el lagarto del Hierro.
Retorn a l'hotel-balneari en mini bus.

Distància i desnivells aproximats: 7km, + 100 m / -900 m

DIA 6, 03/01.
Des de l'ermita de la Dehesa seguirem els passos de la romeria de la Verge. Travessarem El Cres fins a Las Casillas amb vistes vertiginoses del Golfo i Sabinosa. Baixarem fins al Mirador de Bascos, fins a l'esperada trobada amb les savines centenàries, la imatge més coneguda del Hierro. Pel màgic bosc de savines seguirem fins a Lomo Negro, amb vistes dels cons volcànics de La Dehesa i l’oceà, un camí d’una bellesa molt especial. Des del mirador del Lomo Negro, anirem amb mini bus fins al pont de l’Arco.
Retorn a l'hotel-balneari en mini bus.

Distància i desnivells aproximats: 8km, + 200 m / - 650 m.

DIA 7, 04/01.
Després de l'esmorzar, trasllat al Mirador de Jinama. Des d’allà, travessarem la preciosa Meseta de Nisdafe i la misteriosa Tierra que Suena –els nostres passos ressonaran en l’interior d’un tub volcànic- fins a San Andrés, el poble més alt de l’illa a 1100 m. Arribarem a peu fins l’arbre sagrat del Garoé –centre espiritual dels antics pobladors de l’illa, els bimbaches-. Continuarem a peu fins a Valverde. Temps per dinar abans d’anar a l’aeroport.
Vol a Tenerife i trasllat a La Laguna. Passeig per aquesta bonica població, sopar i nit.

Distància i desnivells aproximats: 8km, + 150 m / – 750 m

DIA 8, 05/01.
Pel matí, trasllat a l’aeroport i vol de tornada.

PER TAL DE GARANTIR
LA SEGURETAT DELS PARTICIPANTS I EL CORRECTE DESENVOLUPAMENT DE L'ACTIVITAT, BONVIURE ES RESERVA EL DRET DE MODIFICAR ELS ITINERARIS SI LES CONDICIONS ATMOSFÈRIQUES O L’ESTAT DEL TERRENY O  QUALSEVOL ALTRA CAUSA AIXÍ HO REQUEREIXEN.