Dia 1, dissabte 30 de Desembre. Barcelona - Banjul
Arribada a l'aeroport de Banjul (Yundum). Trasllat en vehicle privat a una casa rural situada a la costa atlàntica on ens allotjarem.

Allotjament en lodges (cabanes amb habitacions dobles).


Dia 2, diumenge 31 de Desembre. Tujereng – Thionk Essyl

Al matí gaudirem d'un autèntic esmorzar africà, tot amb productes locals. Un cop esmorzats, ens dirigirem caminant ( uns 15 minuts ) a la costa atlàntica per fer el primer bany del viatge en una platja verge. Seguidament, començarem la ruta cap a la Casamance, creuarem la frontera entre Senegal i Gàmbia i ens endinsarem als boscos del Boulouf fins arribar a Thionk Essyl, un poble d’ètnia Diola. A l‘arribada, dinarem a casa d'una família, un dinar tradicional. Per la tarda coneixerem caminant diferents barris i projectes de col.laboració a Thionk Essyl.

Ens allotjarem en lodges (cabanes amb habitacions dobles), al “campament Abekum”, gestionat pels joves de Thionk Essyl, per gaudir del paratge situat entre mangos, tarongers i baobabs.

Sopar i celebració de l’entrada de l’any nou amb una petita festa a ritme de música Diola en companyia d’un grup de músics locals on gaudirem dels sons dels griots de la regió de la Cassamance.

Passejada per Thionk Essyl: 2:00 hores


Dia 3, dilluns 1 de Gener. Thionk Essyl
Aquest dia el dedicarem a visitar els llocs més tradicionals de Thionk Essyl, com el bosc sagrat i altres llocs d'interès on es realitzen els rituals d'aquesta ètnia, un poble que manté els seus costums. Recorrerem caminant el bosc de Tendouk i descobrirem horts i arrossars fins a arribar al poble de Dionki on gaudirem d’un dinar tradicional. La tornada la farem en cotxe fins a Thionk Essyl, gaudint d’un preciós recorregut a la riba del riu. Per la tarda, farem una excursió entre manglars per una zona propera al riu amb possibilitat de banyar-se.Soparem a casa d'una família, on gaudirem de la vida dels diola i la seva hospitalitat.

Segona nit en lodges, al mateix indret de la nit anterior.

Distància 8 kms. Durada de la caminada ( inclou les aturades ) : 4 hores. Per la tarda 2 hores més d'excursió ( opcional )


Dia 4, dimarts 2 de Gener. Thionk Essyl – illa de Nioumoune
Ben d´hora pel matí sortirem en barca cap a Nioumoune, seguint un afluent del riu Casamance per un àrea de manglars, reconeixent la fauna i flora de la regió. Arribarem a l’illa de Nioumoune on dinarem. Tot seguit farem una visita guiada al poble que ens descobrirà la cultura animista Diola a través dels seus ritus, fetitxes i llocs sagrats. Alhora que ens sorprendran els vestigis de l'època colonial, com la gran església cristiana encara en ús. Soparem al campament de Nioumoune i gaudirem d'una posta de sol inoblidable.

Visita guiada al poble 1h.

Allotjament en lodges en habitacions dobles.


Dia 5, dimecres 3 de Gener. Nioumoune – illa de Karabane-Effrane

Ben d´hora pel matí sortirem en barca cap a Karabane. Farem un interessant trajecte per riu on descobrirem un paisatge verge entre manglars i pobles d’ètnia diola, situats a la riba del riu.
Arribarem a l’illa de Karabane on dinarem i gaudirem d’un ambient plenament tropical, entre mangos i palmeres. Seguidament ens dirigirem cap a l'illa d'Effrane, on gaudirem de l'ambient tranquil i relaxat d'aquest petit poblet pesquer situat en una illa del riu Casamance on descansarem i ens prepararem pel trekking de l’endemà.

Allotjament en lodges en habitacions dobles a Effrane.


Dia 6, dijous 4 de Gener. Effrane – Kagnout – Mlomp – Oussouye

Sortirem amb vehicle fins al poble de Kagnout situat a 8km d’Elinkine,i farem una excursió caminant entre fromagers i arrossars fins al poble de M’Lomp , famós per la seva notable arquitectura i les seves cases de fang construïdes a dos nivells. Descoberta del poble a través de la visita guiada a un petit però molt interesant museu situat a una casa impluvium al ben mig deM’Lomp. Seguidament ens dirigirem a Oussouye en vehicle. Dinarem a Oussouye. Per la tarda, visitarem un grup de dones artesanes que es dediquen a treballar la fulla de palma de forma tradicional i ens ensenyaran a elaborar una peça de decoració.

Allotjament en casa d’hostes en habitacions dobles.

Distància: 7 kms. Durada de la caminada ( inclou aturades ): 3 hores.


Dia 7,divendres 5 de Gener. Oussouye – Niambalang – Ziguinchor – Sanyang
Un cop haguem esmorzat, dedicarem el matí a fer una ruta en bicicleta de muntanya entre arrossars i manglars fins al petit poble de Niambalang.
De tornada a Oussouye, dinarem al campament i ens dirigirem cap a Ziguinchor, capital de la Cassamance, per emprendre la ruta de tornada cap a Gàmbia. Realitzarem un trajecte per carretera on creuarem el riu Casamance i ens dirigirem cap a les terres de Kiang, a Gàmbia . El pas dels Diolas als Mandingues i Peuls , i de les tropicals terres de la Casamance a les terres àrides de Gàmbia. Un cop entrem a Gàmbia ens dirigirem cap Sanyang per gaudir d’un vespre en un ambient de platja tropical.

Distància en BTT: 16 kms. Camins sense dificultat tècnica ni desnivell.

Opcionalment es podrà fer un recorregut a peu fins a Niambalang ( tornada a Diembering en vehicle ) Distància: 8 kms. Durada de la caminada ( inclou aturades ): 4 hores.

Allotjament en lodges (cabanes amb habitacions dobles).


Dia 8, Dissabte 6 de Gener. Sanyang – Banjul - Serrekunda – Tanji – Aeroport - Barcelona
Un cop haguem esmorzat ens posarem en marxa cap a Banjul, la petita capital de Gàmbia. Caminarem per Albert Market, el mercat més reconegut on podrem comprar les tradicionals teles africanes i les artesanies locals. Passarem per Serekunda, ciutat d'encreuament de camins i de bullici de gent, visitarem el poble de Tanji, un poble pesquer on presenciarem el tràfec de les barques arribant a la costa. Una explosió de colors, moviment i treballs ben coordinats enmig d'una gran multitud. Seguidament ens dirigirem a l’aeroport per agafar el nostre vol de tornada a casa on arribem l'endemà ( diumenge 7 de gener ) a la matinada.


PER TAL DE GARANTIR LA SEGURETAT DELS PARTICIPANTS I EL CORRECTE DESENVOLUPAMENT DE L'ACTIVITAT, BONVIURE ES RESERVA EL DRET DE MODIFICAR ELS ITINERARIS SI LES CONDICIONS ATMOSFÈRIQUES O L’ESTAT DEL TERRENY O QUALSEVOL ALTRA CAUSA AIXÍ HO REQUEREIXEN.