DIA 1: 27 de Desembre. Barcelona - Marràqueix – Ourzazat.
Arribada a Marrakech i trànsfert en mini bus a través del port de Tizi-n-Tichka fins al nostre allotjament en la Vall del Draa, l’oasi més gran del Marroc.

Dormirem en un hotel a Ourzazat.

Al Marroc, s'obre al sud de Zagora, una terra de paisatges contrastats, palmerars, magnífiques gorges, immenses dunes emmarcades pels relleus del Jebel Bani. Un territori accessible que ens permet una primera aproximació al Desert del Sàhara. L'oportunitat de descobrir la màgia del desert.


DIA 2: 28 de Desembre. Ouled Driss-Desert de Chigaga dunes de Ras Nkhal. Inici del Trekking.
Trànsfert fins al desert al Sud de Zagora, on començarem el nostre trekking. Trobada amb els nostres camellers. Comencem la nostra travessa del desert: ben a prop veiem les dunes i muntanyes que ens separen d’Argèlia i al nord la serralada desèrtica del Jbel Bani. Trobem algunes cases de fang i suaument el paisatge és torna sorrenc, sinuós, amb belles corbes incitants...és el desert, és el començament de l’Erg de Chigaga.

Allotjament en campament envoltats de dunes


DIA 3: 29 de Desembre. De les grans dunes al Erg Zahar.
Després d’un bon esmorzar continuarem vers el sud-oest, aquí les dunes cada cop són més altes i nombroses...acabarem pujant a la gran duna de Zahar on podrem contemplar un magnífic oceà de dunes i desert. Sobre la seva fina aresta veurem la posta de sol enmig de taronges, ocres i delicioses llums del desert. Acabarem divertint-nos en la baixada, llançant-nos pendent avall com xiquets.

Allotjament al nostre campament al desert.


DIA 4: 30 de Desembre. Erg Mhazilr-Erg Smar
Després de l'esmorzar ens dirigirem cap al nord i travessarem el llit sec del Draa amb algunes acàcies i tamarius. El desert és un món a descobrir: les hamadas, els regs, els ergs i els pocs arbres que hi viuen malgrat la manca d’aigua. Abans de que el Draa fos civilitzat l’any 1972 amb la construcció d’una presa a prop de Ouarzazate, l’aportació d’aigua durant els mesos de pluja inundava aquest immens pla, antigament llac Iriki, avui dia sec. Únicament encara s’omple en les crescudes ocasionals un o dos cops a l’any. Antigament els peixos i aus aquàtiques hi regnaven durant mesos i l’agua s’escolava fins a l’ Atlàntic. Arribarem a l’Erg Smar, on instal•larem el campament, prop de les runes de les cases Mhamid-el-Ghouzlane, llogaret envaït per la sorra.

Allotjament al nostre campament al desert.


DIA 5: 31 de Desembre. Erg Smar-Ait Ben Haddou
Al matí farem una petita caminada fins a trobar els nostres conductors de 4x4 que ens conduiran fins a Ait Ben Haddou on farem nit. Per la tarda, un cop instal•lats, visitarem la Kasbah de Ait Ben Haddou. Per la nit sopar de Cap d’Any en un entorn de pel•lícula.

Allotjament en Hotel.


DIA 6: 1 de Gener. Ait Ben Adou-Vall d’ Ounila- Taourirt
Una de les rutes de Kashbes més boniques del Marroc –aquests castells de fang i fusta situats en indrets preciosos- . Ait Ben Adou i la meravellosa gorja de Ounila, amb els seus meandres excavats a la roca. Per aquesta ruta és per on travessaven l’Atles les caravanes transaharianes en direcció a Marràqueix.

Allotjament en Gite


DIA 7: 2 de Gener. Taourirt – Telouete - Marràqueix

Curta caminada fins a la Kasbah de Telouete que amb la seva captivadora decadència amaga el palau de Pacha Glawi i un dels estucats amb més filigranes del país. En vehicle, travessarem el Tizin Tichka i acabarem arribant a Marràqueix. Per la tarda, visita a Marràqueix.

Allotjament en Hotel.


DIA 8: 3 de Gener. Marràqueix-Vol de Tornada

Després d’esmorzar una estona de temps lliure per a mig matí anar cap a l’aeroport. Vol de tornada cap a casa.


PER TAL DE GARANTIR LA SEGURETAT DELS PARTICIPANTS I EL CORRECTE DESENVOLUPAMENT DE L'ACTIVITAT, BONVIURE ES RESERVA EL DRET DE MODIFICAR ELS ITINERARIS SI LES CONDICIONS ATMOSFÈRIQUES O L’ESTAT DEL TERRENY O QUALSEVOL ALTRA CAUSA AIXÍ HO REQUEREIXEN.