Dia 1, dissabte 24 de març. Vol a Tenerife. La Laguna.

Vol Barcelona-Tenerife Norte, a on hi arribem a primera hora de la tarda. Ens instal·larem al nostre hotel a San Cristóbal de la Laguna i sortirem a fer un tomb pel centre històric de la població.

Nit a hotel a La Laguna.

Dia 2, diumenge 25 de març. Massís d’Anaga: Taborno - Playa de Tamadite- Taganana.

Primer itinerari del viatge al Parc Rural d’Anaga, la zona geològica més antiga de l’illa, afortunadament ben preservada de les infraestructures turístiques, amb abundats poblets i llogarrets ben autèntics. Un massís escarpat, amb bellíssims penya-segats tenyits de verd per l’abundant vegetació de la seva cara nord, agudes crestes i barrancs profunds. Aquí, els vents alisis propicien l’existència de boscos humits, la seva “selva nublada”, i la proliferació d’una peculiar flora i gran nombre d’endemismes. Després d’esmorzar, curt trasllat al cor d’aquest massís. Per boscos de laurisilva baixarem fins al bonic poblet de Taganana. Seguirem entre la costa i el muntanyam impressionant, cap a la solitària platja de Tamadite, des d’on pujarem al poblet d’Afur.

Nit a hotel a La Laguna.

Desnivells aprox. + 500 m/ -1100 m. Uns 12 km de distància.

Dia 3, dilluns 26 de març. Massís d’Anaga: Playa de Antequera.


El nostre segon itinerari ens farà conèixer la vessant sud d’Anaga...en la diversitat està el gust! Comencem per la carena panoràmica del Lomo de las Casillas per anar a buscar el barranc d’Antequera, que ens durà fins a aquesta espectacular platja. Temps pels banys o per gaudir de l’entorn...Retorn per camí panoràmic sobre la costa fins a Igueste de San Andrés.

Nit a hotel a La Laguna.

Desnivells aprox. + 600 m/ - 1300 m. Uns 13 km de distància.

Dia 4, dimarts 27 de març. PN del Teide: Montaña de Guajara 2718m.

La montaña de Guajara, a 2718m d’alçada, és sense dubte un dels millors miradors del Teide. I el Parc Nacional del Teide, un dels paisatges volcànics més espectaculars i valuosos del món. Amb aquesta ascensió podrem gaudir de vistes privilegiades del volcà que s’eleva per sobre dels 3700m i del seu entorn...les “cañadas”, les colades de lava,...paisatges al·lucinants com un llibre obert de geologia.

Trasllat a Vilaflor, al vessant sud, poble de muntanya a 1400m. Nit a Vilaflor.

Desnivells aprox. +/- 600 m. Uns 9 km de distància.

Dia 5, dimecres 28 de març. PN del Teide: Pico Viejo 3135m.

El Pico Viejo, amb 3135m, és el segon cim més alt de l’illa i es pot considerar una de les muntanyes més grandioses de l’illa, amb el seu imponent cràter de 800m de diàmetre. Gaudirem de la riquesa cromàtica que ens ofereix aquest paisatge volcànic amb majúscules...del negre més fosc al turquesa, passant per tots els tons de vermell i ocre; de les panoràmiques espatarrants des del seu cim; del paisatge de cràters, les colades de lava, les bombes (“huevos”); de productes de l’erosió de la roca com els Roqies de García o la Catedral...d’un ambient fascinant i un ecosistema únic.

Nit a Vilaflor.

Desnivells aprox. +1000 m/ -1100 m. Uns 15 km de distància.

Dia 6, dijous 29 de març. Parc Natural de la Corona Forestal Teide: el Volcan Chinyero i la història volcànica més recent.

Avui caminarem per la història volcànica més recent de l’illa, al peu del PN del Teide...deixarem enrera una perspectiva poc habitual de Teide i Pico Viejo i seguirem un itinerari entre vessants i cons negres d’escòria i boscos joves de pi canari...el contrast de la sorra més negra esquitxada pel verd lluminós dels pins i la blavor del cel. Si et pensaves que no podies veure paisatges volcànics més impressionants que els dels darrers dies...t’equivocaves!
Travessant aquestes terres màgiques acabarem la nostra ruta a una de les portes del massís del Teno: la població de Santiago del Teide. Temps per fer un tomb pel seu centre històric i retorn a Vilaflor.

Nit a Vilaflor.

Desnivells aprox. -800 m. Uns 14 km de distància.

Dia 7, divendres 30 de març. Parc Rural de El Teno: el Barranc de Masca.

No podem marxar de Tenerife sense fer una de les rutes més preuades del món senderista: la del Barranco de Masca. Començarem al bonic poblet de Masca, travessant els seus hortets i de seguida ens endinsarem en aquest bellíssim barranc. Entre impressionants parets negres de centenars de metres farem aquest descens sense dificultat per aquest profund barranc que ens regalarà un ambient fascinant. El fantàstic so de les onades trencant a les roques ens donarà la benvinguda a una petita platja de còdols negres (a on ens podrem banyar si l’estat de la mar ho permet...).
Retorn apoteòsic amb vaixell, vorejant la costa, per sota dels Acantilados de los Gigantes...no calen paraules, la toponímia parla per si sola!
Trasllat a La Laguna.

Nit a La Laguna.

Desnivells aprox. -620 m. Uns 5 km de distància.

Dia 8, dissabte 31 de març. Parc Rural d’Anaga: la Mesa de Tejina. Vol de tornada

Aprofitarem el matí que ens queda a Tenerife per fer una ruta curta a un punt panoràmic de la costa nord: la Mesa de Tejina. Vistes espectaculars de la costa i les fèrtils valls que configuren les humides vessants nord de l’illa. I al fons...el Teide, acomiadant-nos fins la propera visita.
Curt trasllat a l’aeroport i vol de tornada a Barcelona.

Desnivells aprox. +/-225 m. Uns 6 km de distància.


PER TAL DE GARANTIR LA SEGURETAT DELS PARTICIPANTS I EL CORRECTE DESENVOLUPAMENT DE L'ACTIVITAT, BONVIURE ES RESERVA EL DRET DE MODIFICAR ELS ITINERARIS SI LES CONDICIONS ATMOSFÈRIQUES O L’ESTAT DEL TERRENY O QUALSEVOL ALTRA CAUSA AIXÍ HO REQUEREIXEN.