DIA 1, 18 de febrer. Vol d'anada. Dunas mòbils de Maspalomas.

Vol directe de Barcelona a Gran Canària, on arribem a primera hora de la tarda. Comencem el viatge recorrent una de les singularitats més exòtiques de l’illa: les dunes mòbils de Maspalomas, a la costa sud.
Trasllat a l'allotjament de les primeres 2 nits, al Puerto de las Nieves de Agaete, poblet vora mar, a la costa nord-oest de l’illa.

Desnivells menyspreables. Uns 3km de distància.

DIA 2, 19 de febrer. Playa de la Guayedra.

Després d’esmorzar, sortim a peu del nostre allotjament. Ruta circular que ens durà a la solitària platja de la Guayedra, platja negra d’una bellesa molt especial, dominada pels penya-segats d’aquest tram de costa de l’illa. Camins rurals, entre antics camps de conreu, per bosquines de tabaibal, parets de pedra seca i un forn de calç; vistes panoràmiques des de la Degollada del Horno de Cal i el Lomo del Manco; camins seguint la costa per gaudir de la immensitat de l’oceà.
Segona nit al Puerto de las Nieves de Agaete.

Desnivells aprox.: +500m / -500m. Uns 8km de distància.

DIA 3, 20 de febrer. Parc Natural de Tamadaba.

Sortim des de la Presa dels Pérez, a la capçalera del barranc d’Agaete. Ens trobem a l’impressionant massís de Tamadaba, que pertany a la part més antiga de l'illa, cobert del dur i resistent pi canari. El paisatge que ens acompanya en el nostre descens està esculpit per l'erosió de la naturalesa i la mà de l'home, aixecant bancals i terrasses en les seves escarpades vessants. Una de les joies es troba al poblat troglodita de l'Hornillo, on avui dia encara s’usen les coves com habitatges. L'assentament del Sao dóna prova de la importància dels molins moguts per l'aigua del barranc per moldre el preuat llegat de base de l'alimentació dels antics, el gofio. Acabem el recorregut a San Pedro, on al nostra vista es meravellarà amb la Vall d'Agaete.
Curt trasllat en minibus a Agaete. Possibilitat de visitar una plantació de cafè, tarongers i arbres fruiters tropicals.
Després, trasllat a l’allotjament de la resta del viatge al centre de la illa, a Tejeda.

Desnivells aprox.: +100m / -700m. Uns 7km de distància.

DIA 4, 21 de febrer.  Roque Nublo i Hoya de la Vieja.

Aquesta jornada ens farà recórrer paisatges petris a on trobem un dels més impressionants Monuments Naturals més visitats de Gran Canària, el Roque Nublo. Aquesta immensa roca basàltica monolítica ha resistit la força de l’erosió i és sens dubte un dels punts amb més energia de l’illa, essent en el passat un lloc de culte dels aborígens. Ens trobem en un paratge sense influència de la humitat dels alisis, més càlid i sec, amb abundància de flora que s’aferra als penya-segats. El so de les mallerengues i els canaris ens acompanyarà en la nostra marxa.

Desnivells aprox.: +750m / -700m. Uns 12km de distància.

DIA 5, 22 de febrer. Camí de la Plata- Tunte.

La nostra ruta d'avui arrenca en els Llanos de la Pez, a l'ombra del Pico del Pozo de las Nieves i Pico del Campanario. La primera part del camí creuarem una pineda de repoblació dels anys 50, que dóna constància del com d’agraïda és aquesta terra. Creuarem per la Degollada de los Hornos, Mirador natural de la Caldera de Tejeda, i ens traurem el cap a la finestra del Nublo, impressionant ....
Baixarem per un magnífic camí de ferradura, amb empedrats i murs de pedra seca per salvar de vegades més de set metres de desnivell. Abans d’aquesta obra per aquí només hi podien passar els pastors amb els seus garrots en l’època de transhumància. Ruta Jacobea que uneix els sants de Santiago de Tunte (Sud) amb Santiago de Gáldar. (Nord).

Desnivells aprox.: +100m / -750m. Uns 11km de distància.

DIA 6, 23 de febrer. Cruz de Tejeda- Barranc de Madrelagua. Teror.

Comencem la ruta a la Degollada de Becerra, primer seguint carena fins a la Cruz de Tejeda. Impressionants vistes del Roque Nublo, Roque Bentayga, i la grandesa de la caldera de Tejeda, lloc d'inspiració que Miguel de Unamuno comparà amb una tempesta petrificada. Al fons, amb cel clar, veurem Tenerife i el Teide.
Baixarem per un dels barrancs més Importants i humits de la zona nord de l'illa, el Barranc de Madrelagua. Passarem pel cràter de Calderetes i pel corral de Cueva Corcho. Ens trobarem amb exemplars de laurisilva del Bosc de Doramas. Final al poble de Lanzarote. Curt trasllat en mini bus a Teror, decorat amb delicats treballs artesans als balcons. Teror és un lloc de peregrinatge anual de milles de fidels de la patrona de Gran Canària, la Virgen del Pino.

Desnivells aprox.: +200m / -650m. Uns 8km de distància.

DIA 7, 24 de febrer. Vol de tornada.

Després de l'esmorzar, aprofitarem les hores lliures abans d'anar a l'aeroport per visitar el centre d'interpretació del Roque Bentayga, interesant jaciment aborigen de Tejeda. Després, trasllat a l'aeroport i vol de tornada.


PER TAL DE GARANTIR LA SEGURETAT DELS PARTICIPANTS I EL CORRECTE DESENVOLUPAMENT DE L'ACTIVITAT, BONVIURE ES RESERVA EL DRET DE MODIFICAR ELS ITINERARIS SI LES CONDICIONS ATMOSFÈRIQUES O L'ESTAT DEL TERRENY O QUALSEVOL ALTRA CAUSA AIXÍ HO REQUEREIXEN.