L’ ITINERARI:

Recorregut en bucle amb inici i final a peu del Llobregat amb pujada a l’ermita de Sant Salvador de les Espases. Serra del Cairat, Serra de l’Hospici, Coll de Bruixes i Pla de Bruixes.
Longitud: 12km. Desnivells de +550m / -550m.

Inici i fi de la ruta a prop de l'estació de FGC. Combinarem trams de corriol i de pista. La primera part del recorregut és bàsicament de pujada, el primer tram de la qual per corriol, un tram de pujada dreta durant 150m de desnivell. 
En aquesta part del recorregut, pugem uns 400m de desnivell en 4.5km de distància.
Durant el tram de baixada, es puja a l'ermita de St. Salvador de les Espases (pujada d'uns 70m de desnivell). 

A 3km del final de l'itinerari ens aturarem per fer la pausa del dinar. En aquest punt ja haurem fet pràcticment tot el desnivell de baixada.
El tram que ens queda després del dinar és per tant curt, amb poc desnivell, i transcórre per pista fins a arribar de nou a l'estació dels FGC.

En general, el camí és per zona oberta, paisatge i vegetació mediterranis amb amplitud de vistes cap al veí massís de Montserrat, les comarques del Vallès Occidental i l’Anoia i la serralada de St. Llorenç del Munt i l’Obac.

Recorregut per pistes, camins i senders, fresats i sense cap dificultat tècnica. Alguns trams són pedregosos i alguns trams estan solcats per l'aigua.
Itinerari apte per totes les persones acostumades a caminar aquesta distància amb aquests desnivells, sense cap dificultat tècnica, per camins fresats.

BONVIURE ES RESERVA EL DRET DE MODIFICAR O ANULAR LA SORTIDA SI LES CONDICIONS METEOROLÒGIQUES O DEL TERRENY, O QUALSEVOL ALTRE CIRCUMSTÀNCIA ENS RECOMANA FER-HO.