Dia 1, Dijous, 16 d'agost. Vol a Tirana i trasllat a Lepushe .
Vol a Tirana. Ens desplaçarem per carretera fins a Lepushe, al nord d'Albània. Aturada per dinar. Després contimuarem per carretera fins a Kelmend. Parada al mirador de Grabom, des d'on es contemplen unes magnífiques vistes de la gorja de Cemi, per on seguirem fent ruta. Parada al poble de Tamarë. Continuem el recorregut per la zona de Kelmend i els seus llogarets fins a arribar al vespre al nostre destí, Lepushe.

Sopar a base de productes locals i nit en guesthouse (casa d’hostes) de família local a Lepushe.


Dia 2, Divendres 17 d’Agost. . Lëpushë – Gerbaj ( Montenegro ). Ascensió al cim del Maja Taljanka 2057m.
Després de l'esmorzar sortirem cap a Gerbaj. Pujarem per una vall alpina fins al cim del Maja Taljanka (2.057 mts). Ja des d'aquí, amb unes magnífiques vistes al massís de Karanfili, continuarem descendint a través d'un frondós bosc de faigs fins arribar a Gerbaj (Montenegro).

Allotjament en bungalows i sopar a base de productes locals.

Desnivells aproximats de + 900m / -1000m. Uns 11km de recorregut.


Dia 3. Dissabte 18 d’Agost. Gerbaj - Parc Nacional de Prokletije (Montenegro) - Parc Nacional d'Theth - Theth ( Albània )
Després d'esmorzar, trasllat en vehicle fins al poble montenegrí de Vuzaj. Des d'aquí iniciarem el nostre trekking per la vall de Ropjana. Escortats per magnífiques muntanyes tornarem a creuar la frontera albanesa. Testimonis del nostre pas seran refugis de pastors i algun lloc militar abandonat. Baixarem a la vall de Theth des del coll de Peje. Després d'un pronunciat descens arribarem al nostre guesthouse regentat per una família local.

Allotjament en Guesthouse.

Desnivells aproximats de + 700m / -1150m. Uns 17km de recorregut.


Dia 4. Diumenge 19 d’Agost. Theth – Parc Nacional de Valbonë – Valbonë ( Albània )
Esmorzar i pujada cap al coll de Valbonë; ens endinsarem en un frondós bosc de faigs que ens alleujarà de la calor durant l'ascens.
Iniciarem el descens tenint sempre a la vista l'Maja Jezercës, cim més alt dels Alps Dinàrics, que ens vigilarà fins arribar a Rrogam, petit llogaret on pararem per esperar el vehicle que ens portarà fins al nostre guesthouse a Valbonë.

Allotjament en guesthouse.

Desnivells aproximats de + 1100m / -850m. Uns 15km de recorregut.


Dia 5. Dilluns 20 d’Agost. Valbonë – Cerem ( Albània )
Sortirem després de l'esmorzar cap al llogaret de Cerem. Pujarem fins a la frontera amb Montenegro als voltants del Maja Kolata on tindrem unes magnifiques vistes de tota la vall.
Ja des d'aquesta vessant i passant per diversos assentaments de pastors, arribarem a Cerem, llogaret ocupat tan sols els mesos d'estiu.

Allotjament a casa d'una família local.

Desnivells aproximats de + 1100m / -1200m. Uns 16km de recorregut.


Dia 6. Dimarts 21 d’Agost. Cerem – Doberdoll ( Albània )
Sortirem de Cerem i recorrerem al llarg de la frontera amb Montenegro, alguns dels paratges menys transitats d'aquesta part dels Balcans. Farem una parada al llogaret de Balqin per prendre un cafè amb els pastors locals i continuarem cap a Doberdoll on arribarem a la tarda. Doberdoll és un assentament en alçada de pastors seminòmades.

Dormir i sopar en cabana de pastors.

Desnivells aproximats de + 1025m / -450m. Uns 16km de recorregut.


Dia 7. Dimecres 22 d’Agost. Doberdoll – Gjeravika ( Kosovo )
Després d'esmorzar, ascensió al Trekufiri, punt on s’uneixen les fronteres d'Albània, Kosovo i Montenegro. Ja a Kosovo, atacarem l'ascensió al Gjieravica, muntanya més alta d'aquest país. 

Allotjament a casa d’una familia local.

Desnivells aproximats de + 1125m / -980m. Uns 14km de recorregut.


Dia 8. Dijous 23 d’Agost. Gjeravica - Junik - Deçan – Liqenat ( Kosovo )
Jornada de descans que dedicarem a recórrer aquesta zona de Kosovo i descobrir les diferents zones d'influència tant albanesa com sèrbia.
Visitarem el monestir de Deçan (S. XIV). Després de creuarem el congost de Rugova per arribar a Kuçishtës on ens allotjarem.

Allotjament en bungalows.


Dia 9. Divendres 24 d’Agost. Liqenat - Babino Polje – Plav ( Montenegro )
Després d’esmorzar continuarem amb el nostre trekking. Aquesta zona fronterera es caracteritza per ser molt alpina i ens oferirà espectaculars vistes durant el nostre recorregut. Passarem per llacs de muntanya i després de creuar la frontera montenegrina, baixarem fins Babino Pojë.

Allotjament a casa d’una familia local.

Desnivells aproximats de + 1150m / -1100m. Uns 16km de recorregut.


Dia 10. Dissabte 25 d’Agost. Plav - Vusanje – Bajram Curri ( Albània )
Esmorzar i trasllat per carreta fins a la localitat de Vusanje. Des d'allà començarem el nostre trekking que ens portarà de nou a Albània. Després de l'ascensió al coll de Borit baixarem fins a la localitat de Cerem. Des d'allà trasllat per carretera fins a Bajram Curri. Arribada al nostre allotjament on soparem i descansarem.

Allotjament en hotel.

Desnivells aproximats de + 950m / -600m. Uns 15km de recorregut.


Dia 11. Diumenge 26 d’Agost. Bajram Curri- Koman / Fierzë - Tirana
Després d'esmorzar, trasllat en vehicle fins Fierzë, on agafarem un ferri per fer una relaxant i espectacular travessa de tres hores al llarg del llac Koman. Així ens acomiadarem d'aquestes magnífiques muntanyes. Reprendrem la carretera fins a Tirana amb una parada per dinar. La tarda la dedicarem a visitar Tirana, capital d’Albania
Unes 4 hores de recorregut per carretera, sense comptar les parades.
Sopar i allotjament en hotel a Tirana.


Dia 12. Dilluns 27 d’Agost. Tirana. Vol de tornada.
Després de l'esmorzar tindrem unes hores a Tirana abans d’anar cap a l’aeroport. Darrers passejos, compres, ... Vol de tornada a Barcelona.


PER TAL DE GARANTIR LA SEGURETAT DELS PARTICIPANTS I EL CORRECTE DESENVOLUPAMENT DE L'ACTIVITAT, BONVIURE ES RESERVA EL DRET DE MODIFICAR ELS ITINERARIS SI LES CONDICIONS ATMOSFÈRIQUES O L’ESTAT DEL TERRENY O QUALSEVOL ALTRA CAUSA AIXÍ HO REQUEREIXEN.