Dia 1 (28/12)

Arribada a Lanzarote a primera hora de la tarda. Trasllat a Arrieta on estarem allotjats en bons apartaments. Ens instal.larem , tarda lliure per un primer contacte amb Arrieta i els seus voltants.


Dia 2 (29/12)
Anem al sud !!! Coneixerem un dels paisatges més emblemàtics de Lanzarote: La Geria –vins i conreus són els protagonistes d’una zona amb molt caràcter on els ceps estan situats en clots dins les terres volcàniques i protegits amb murs de pedres ben singulars-. Però el nostre destí principal del dia son les muntanyes i platges del Sud: Los Ajaches, la zona més salvatge i africana de l’illa. Sortirem de Femés –el que seria el poble de muntanya de Lanzarote amb una atalaia a 608 m- amb unes vistes espectaculars sobre les platges de Papagayo, illa de Lobos, Fuerteventura i mitja illa. Baixarem a buscar les boniques i tranquil•les platges de La Arena, de La Casa, del Pozo , etc. Un paisatge espatarrant entre l’Àfrica i el mar sempre present !!!. Nit a Arrieta.

Desnivells: + 250 m – 500 m Distància: 10 kms. Durada: 4:30 hores sense comptar les parades


Dia 3 (30/12)
Parc Nacional del Timanfaya. Paisatge oníric per l´interior d´un dels parcs més exòtics d´"Europa" i excursió a peu al volcà Caldera Blanca, enmig de mars de lava i des d'on, si fem la volta al seu cràter, podrem divisar l'espectacular dimensió d'aquest mar de lava que va deixar l’última erupció de l'illa fa tres segles. Nit a Arrieta.

Desnivells: +350m / -350m Distància: 10 kms. Durada: 4:30 hores sense comptar les parades.


Dia 4 (31/12)
Preciosa excursió de fi d’any fins a la Playa del Risco amb vistes espectaculars a tot l’arxipèlag Chinijo declarat Parc Nacional. Banys. Dinar i visita al Mirador del Rio una de les obres més emblemàtiques de César Manrique –arquitecte local que va saber expressar l’essència de l’illa en les seves obres- . Trasllat i sopar de cap d’Any i nit a Arrieta davant mateix del mar !!

Desnivells: +400m / -400m Distància: 8 kms. Durada: 4 hores sense comptar les parades


Dia 5 (01/01)


Matí de benvinguda a l’any, sortirem a peu dels apartaments per seguir el bonic camí de costa fins als mateixos Jameos del Agua i La Cueva de los Verdes –obres claus de César Manrique i referents mundials de l’arquitectura naturalista- que visitarem. Retorn a peu a Arrieta.

Desnivell: + 100 m – 100 m Distància: 12 kms. Durada: 4 hores sense comptar les visites


Dia 6 (02/01)

Dia sencer dedicat a l’illa de La Graciosa, Parc Nacional de l’arxipèlag Chinijo. Un indret especial on no hi ha pràcticament asfalt i a on els seus 500 habitants viuen en casetes baixes i carrers de sorra, la majoria de gent gran porta el seu típic barret i és regeixen encara per antics sistemes matriarcals, degut a que els homes han estat sempre ocupats i absents fora de casa durant llargues temporades per la seva feina al mar. L’illa és un bombó de molts colors envoltada de platges que coneixerem a peu, com la de la Cocina o la de Las Conchas o la Montaña Amarilla. Un indret deliciós que encomana pau i bellesa. Retorn en vaixell a Lanzarote i nit a Arrieta.

Desnivell: + 200 m – 200 m Distància: 13 kms Durada: 4:30 hores sense comptar les parades


Dia 7 (03/01)
Excursió a la Vall de les mil Palmeres de Haria la part més verda de l’illa . Vistes espatarrants des dels penya-segats sobre la Punta del Roque i l'horitzó de Famara a vista d'ocell i xino-xano entre paisatges fins arribar al nord de l'illa on pujarem l'antic volcà Coronas. Trasllat, sopar i nit a Arrieta.

Desnivells: +550m / -400m Distància: 13 kms Durada: 5 hores sense comptar les parades


Dia 8 (04/01)
Pel matí, visitarem la Fundación Cesar Manrique a Tahíche. Al migdia, trasllat a l'aeroport per agafar el vol cap a Barcelona.


PER TAL DE GARANTIR LA SEGURETAT DELS PARTICIPANTS I EL CORRECTE DESENVOLUPAMENT DE L'ACTIVITAT, BONVIURE ES RESERVA EL DRET DE MODIFICAR ELS ITINERARIS SI LES CONDICIONS ATMOSFÈRIQUES O L’ESTAT DEL TERRENY O QUALSEVOL ALTRA CAUSA AIXÍ HO REQUEREIXEN.