Dia 1. 18/08 - Barcelona - Illa de São Miguel (Ponta Delgada)
Vol Barcelona - Ponta Delgada. Trasllat en vehicle privat fins al nostre hotel on passarem les primeres nits. Ens instal.larem i farem el primer passeig per Ponta Delgada.

Allotjament en Hotel a Ponta Delgada


Dia 2. 19/08 - Llacs de Sete Cidades i Ponta da Ferraria
Després d'esmorzar un trànsfert d'una hora en vehicle privat ens portarà dins a la costa nord-oest de l'illa. Avui farem un itinerari des de Mata do Canario fins al poble de Sete Cidades, durant el qual podrem contemplar les impressionants vistes sobre Sete Cidades i els seus llacs, un enorme cràter amb dos llacs, un blau i l'altre verd. Durant el camí gaudirem d'un paisatge de pastures verdes, hortènsies florides i els tons blaus del cel i el mar.

Per la tarda visita a Ponta da Ferraria un dels espais de visita obligada de l'illa. En aquest lloc de la costa, el mar forma una petita piscina natural que s'alimenta d'una font termal. Podrem gaudir d'uns banys a l'Atlàntic en aigua calenta !

Desnivells aproximats: +200 m , - 500 m. Uns 12km de distància.

Allotjament en Hotel a Ponta Delgada


Dia 3. 20/08 - Lagoa do Fogo
Avui descobrirem el volcà més recent de l'illa: Lagoa do Fogo o Llac de Foc com diríem en català. Un llac d'aigües cristal•lines s'estén en el fons del cràter d'aquest volcà del que se n'utilitzen els recursos geotèrmics per generar electricitat. Envoltat de vegetació exuberant és un dels espais triats per nombrosos tipus d'aus com els xatracs  -orenetes de mar- o les gavines.

Desnivells aproximats: +500 m , - 500 m. Uns 12km de distància.

Allotjament en Hotel a Ponta Delgada


Dia 4. 21/08- Vila Franca do Campo - Observació de Balenes
Dia dedicat a l'oceà omnipresent en les Açores. Ben d'hora pel matí observació de cetacis a bord d'un vaixell. Oportunitat d'observar una o més de les 20 espècies de cetacis que habiten les aigües de les Açores.
Un cop al port, un altre vaixell ens portarà fins a l'illot de Vila Franca do Campo. Situat a 1 km de la costa, aquest és un espai natural que ens ofereix una badia ideal per al bany i la pràctica de l'snorkel.

Allotjament en Hotel a Ponta Delgada


Dia 5. 22/08 - Ribeira Funda - Praia da Viola - Maia. Cha Gorreana
Pel matí farem un trekking entre Ribeira Funda fins a Maia passant per Praia da Viola. Durant el nostre itinerari gaudirem d'un magnífic paisatge on , com en altres zones de l'illa, hi veurem molins d'aigua i cascades.
Per al tarda visita a la plantació de Te de Cha Gorreana. L'única plantació de te a Europa en funcionament des de 1883. Després d'un te de gust de les Açores, descobrim les plantacions.
Després de l'excursió anirem fins a Furnas on ens instal.larem en el nostre hotel durant les properes dues nits.

Desnivells aproximats: +300 m , - 500 m. Uns 7km de distància.

Allotjament en Hotel a Furnas


Dia 6. 23/08 - Faial da Terra - Sanguinho. Terra Nostra Garden.
Després d'esmorzar trànsfert a l'extrem sud-est de l'illa, a on un camí en baixada ens portarà al costat d'antics molins i cascades abans d'arribar al petit poble de Sanguinho amb les seves cases de pedra. Antigament, a l'hivern, els seus habitants de Faial da Terra, vora mar, hi anaven a viure en ser una zona més protegida. Final de l'itinerari a Faial da Terra, poble amb una llarga tradició agrícola i pesquera.
Per la tarda, tornarem a Furnas i un cop allà visitarem el Jardí Botànic Terra Nostra que data del segle XVIII i que té un llac interior amb aigües termals.

Desnivells aproximats: - 400 m. Uns 6km de distància.

Allotjament en Hotel a Furnas


Dia 7. 24/08 - Cràter de Furnas.
Sortida a peu des del poble de Furnas per ascendir al "Pico do Ferro", mirador espectacular del llac, el poble i la vall de Furnas. Espatarrants vistes i bones fotos compensaran l'esforç de la pujada. El descens de retorn ens portarà fins a la riba del llac envoltada d'una vegetació exuberant. Donarem la volta sencera al llac fins arribar un altre cop a Furnas. Pel camí veurem el mètode tradicional de cuinar el "couzido", enterrant les olles sota terra per aprofitar l'energia residual de l'activitat volcànica.
Transfer a Ponta Delgada per passar-hi la darrera nit.

Desnivells aproximats: +400 m , - 400 m. Uns 12km de distància.

Allotjament en Hotel a Ponta Delgada


Dia 8. 25/08 - Ponta Delgada - Lisboa - Barcelona

Trasllat a l'aeroport de Ponta Delgada i vol de tornada.


PER TAL DE GARANTIR LA SEGURETAT DELS PARTICIPANTS I EL CORRECTE DESENVOLUPAMENT DE L'ACTIVITAT, BONVIURE ES RESERVA EL DRET DE MODIFICAR ELS ITINERARIS SI LES CONDICIONS ATMOSFÈRIQUES O L’ESTAT DEL TERRENY O QUALSEVOL ALTRA CAUSA AIXÍ HO REQUEREIXEN.