DIA 1 (30/12)

Trobada a Cala Montjoi, Roses al voltant de les 10h. Primer itinerari al Parc Natural del Cap de Creus, entre Cala Montjoi i Cala Jóncols. Passarem per cales com la de Calitjàs, la Pelosa, del Candell i d’altres petites cales. Gaudirem d’un dels entorns més feréstecs de la costa catalana, el Cap de Norfeu, reserva integral i bellíssim mirador de la costa que ens envolta. Rodejats/des d’aigües d’un blau intens ens passejarem per una de les nostres joies geològiques i paisatgístiques més preuades. Final a Cala Jóncols (prèviament haurem deixat alguns cotxes aquí per no haver de desfer el camí a peu). Trasllat en cotxes al nostre allotjament, a un dels pobles de costa més bonics, Cadaqués.

Desnivells aproximats: +300m / -300m. Uns 9km de distància.


DIA 2 (31/12)

Sortirem a peu de Port Lligat, a Cadaqués. Anirem caminant fins al far del Cap de Creus, seguint en part el camí antic. S’Alqueria Petita i Gran, Cala Guillola, barraques de pescadors, parets de pedra seca... itinerari amb riquesa natural, paisatgística i històrica de la contrada i final espatarrant a la cova de S’Infern i la punta del Cap de Creus... més a l’est ja no podrem anar, ens trobem a l’extrem més a llevant del nostre país!

Desnivells aproximats: +350m / -350m. Uns 10km de distància.

Tornarem en cotxes a Cadaqués (abans de començar a caminar ja haurem fet combinació de cotxes) i ens prepararem pel sopar de Cap d’Any a Cadaqués. Després del sopar, podrem continuar la festa de Cap d’Any (si et ve de gust!) a algun altre establiment o a la festa popular de Cadaqués –si s’organitza- (el vostra guia ja us informarà de les opcions que tindreu).


DIA 3 (1/1)

Si vols, pots donar la benvinguda a l'any nou amb una ballada de sardanes, amb xocolatada inclosa, a l’indret de la geografia catalana que els rajos del sol del nou any acaronen en primer lloc: la Punta del Cap de Creus. Allà, la gent de Cadaqués organitzen cada any, des de 1990, el seu Aplec del Sol Ixent.

El primer dia de l’any, anirem cap a la costa nord del Cap de Creus. Petit desplaçament amb cotxes fins a prop del Far i des d’allà, itinerari pel la meravella geològica del Paratge de Tudela, Cala Portaló, Cala d'Agulles i  platja de Culip. Un paisatge sorprenent, de fantasies oníriques dalinianes i aigües transparents que banyen fons de marbre i roques que presumeixen de ser les més velles del Pirineu.
Després de dinar, comiat i retorn a casa.

Desnivells aproximats: +200m / -200m. Uns 10km de distància.


PER TAL DE GARANTIR LA SEGURETAT DELS PARTICIPANTS I EL CORRECTE DESENVOLUPAMENT DE L'ACTIVITAT, BONVIURE ES RESERVA EL DRET DE MODIFICAR ELS ITINERARIS SI LES CONDICIONS ATMOSFÈRIQUES O L’ESTAT DEL TERRENY O QUALSEVOL ALTRA CAUSA AIXÍ HO REQUEREIXEN.