Dia 1, Dijous 28 de Desembre. Barcelona - Illa de Santiago ( Praia )
Arribada a l'aeroport de Praia, a l'illa de Santiago. Transfer fins al nostre allotjament per instal.larnos i descansar.

Allotjament en casa Hotel a Praia.


Dia 2, Divendres 29 de Desembre. Cidade Velha – Illa de Fogo ( Chã das Caldeiras )

Visitarem Cidade Velha, l'antiga capital de l'illa, antic lloc de comerç colonial i Patrimoni de la Humanitat. La fortalesa de Sao Filipe, que protegia la ciutat, el Pilori, on encadenaven els esclaus, l'antiga catedral, l'església i el convent. De tornada a Praia, visitarem el centre històric abans d’anar cap a l’aeroport per agafar l’avió cap a l’Illa de Fogo.

2 hores de caminada durant les visites.

Allotjament en casa d’hostes a Cha das Caldeiras.


Dia 3, Dissabte 30 de Desembre. Ascensió al volcà Pico do Fogo ( 2.800 m )
Ens enfilarem al volcà Pico do Fogo (2800), punt més alt de l’Illa, dins del Parc Nacional del Fogo. Gran itinerari amb vistes espatarrants durant la pujada i encara més quan arribem a la part més alta des d’on veurem l’inmens cràter del Volcà. El descens el farem passant pel Petit Pico.

Desnivells: +1100 m, -1250 m. Durada aproximada: 6 -7 hores.

Allotjament en casa d’hostes a Cha das Caldeiras.


Dia 4, Diumenge 31 de Desembre. Mosteiros – Sao Filipe
Descens des del peu del volcà cap al mar. Boscos d'eucaliptus i mimoses, tarongers i plantacions de cafè ens acompanyaran durant l’itinerari. Arribats a Mosteiros, trànsfer en vehicle privat fins a Sao Filipe.

Desnivells: +100 m, -1200 m. Durada aproximada: 6 hores.

Allotjament en Hotel a Sao Filipe.


Dia 5, Dilluns 1 de Gener. Sao Lourenço - Jambogera – Salinas

Trànsfer a São Lourenço des d’on començarem el nostre itinerari d’avui que ens portarà a través de la típica zona agícola de Fogo. Petites cases de pedra envoltades de conreus i d’alguns baobabs que esquitxen el paisatge. Finalment, acabarem al port natural de Salinas: vaixells de colors, la unió de l'oceà i la lava. Retorn a Sao Filipe en vehicle.

Desnivells: -350 m. Durada aproximada: 3 hores.

Allotjament en Hotel a Sao Filipe.


Dia 6, Dimarts 2 de Gener. Illa de Santiago – São Jorge - Monte Tchota ( 1.100 m ) – Rui Vaz

Trasllat a l'aeroport i vol a Santiago. Trànsfer en vehicle fins a Sao Jorge de Orgaos on començarem a caminar. L’itinerari d’avui s’inicia a la part baixa de la vall, amb petits camps conreats, terrasses i cases disperses. El sender, en pujada practicament tota l’estona deixa els camps de conreus per arribar fins a la part més alta, el Monte Tchota i d’aquí fins a Rui Vaz on ens allotjarem.

Desnivells: +850, -200 m. Durada aproximada: 5 hores.

Allotjament en casa d’hostes a Rui Vaz


Dia 7, Dimecres 3 de Gener. Rui Vaz – Assomada - Tarrafal
L’itinerari d’avui no te grans desnivells però si un puja i baixa constant fins a Assomada. El sender passa gairebé tota l'estona entre terrenys cultivats i petits llogarets. L'altura a la que ens movem proporciona una certa humitat i això impulsa l'agricultura en aquesta part de l’illa. Finalment arribarem a Assomada, la població més important i més gran de l'interior de l'illa. Transfer a Tarrafal on ens allotjarem. 

Desnivells: +600, -600 m. Durada aproximada: 6 hores.

Allotjament en hotel a Tarrafal


Dia 8, Dijous 4 de Gener. Ribeira da Barca – Aguas Belas – Tarrafal

Deixarem l’interior per anar cap al mar. Trànsfer en vehicle fins a Ribeira da Barca. Des d’aquí una barca ens portarà fins a Aguas Belas, bonica platja de pedra des d’on començarem a caminar. L’itinerari segueix la costa, puja i baixa passant per petits llogarets i platges fins arribar a Ribeira da Barca. Al fons de l’oceà, la silueta del volcà Fogo seguirà els nostres passos. Trànsfer a Tarrafal 
Desnivells: +300, -300 m. Durada aproximada: 3 hores.

Allotjament en Hotel a Tarrafal


Dia 9, Divendres 5 de Gener. Tarrafal – Praia - Barcelona

Trasllat a l’aeroport de Praia per agafar el nostre vol de tornada a casa.


PER TAL DE GARANTIR LA SEGURETAT DELS PARTICIPANTS I EL CORRECTE DESENVOLUPAMENT DE L'ACTIVITAT, BONVIURE ES RESERVA EL DRET DE MODIFICAR ELS ITINERARIS SI LES CONDICIONS ATMOSFÈRIQUES O L’ESTAT DEL TERRENY O QUALSEVOL ALTRA CAUSA AIXÍ HO REQUEREIXEN.