Dia 1. Diumenge, 25/03/2018. Barcelona - Dubrovnik – Herceg Novi
Vol directe de Barcelona a Dubrovnik. D’allí trànsfert en vehicle privat dins a Herceg Novi ( Montenegro ) on ens allotjarem les 3 properes nits. Per la tarda, passejada i primer contacte amb aquesta petita població de l’Adriàtic a la costa nord de Montenegro. Herceg Novi, situada a l’entrada de la badia i a la part més baixa del Massís d’Orjen ocupava en els seus orígens una posició clarament defensiva.


Dia 2. Dilluns, 26/03/2018. Massís d’Orjen i Fortalesa de Spanjola
Itinerari circular amb sortida i arribada caminant des d’ Herceg Novi en el que coneixerem una part del Massís d’Orjen. Passarem per les restes de l'impressionant castell de Spanjola i per diferents pobles fins a un gran mirador amb vistes espectaculars de la badia, els pobles, el mar, ... Finalment, baixarem un altre cop cap a Herceg Novi on arribarem a mitja tarda amb temps per descansar, passejar, ...

Desnivells: +500 m / -500 m. Entre 4 i 5 hores de caminada efectiva


Dia 3. Dimarts, 27/03/2018. Massís d’Orjen i Velji Vrh ( 1277 m )

Segon dia de caminada pel Massís d’Orjen amb pujada al Velji Vrh ( 1277 m ). Itinerari espectacular per un antic camí d’ús militar i espatarrants vistes de la Badia de Risan.

Desnivells: +450 m / -800 m. Entre 4 i 5 hores de caminada efectiva


Dia 4. Dimecres, 28/03/2018. Fiord de Kotor i Massís de Lovcen
Trànsfert a Kotor. Començarem a caminar a nivell del mar des de Kotor, les seves muralles, la seva fortalesa, ... i ens enfilarem per un camí que ens porta fins al Massís de Lovcen i a les portes del Parc Nacional. Trasllat a Cetinje, antiga capital de Montenegro, on ens allotjarem. Tarda – vespre per passejar per Cetinje.

Desnivells: +950 m. Unes 4 hores de caminada efectiva


Dia 5. Dijous, 29/03/2018. Llac Skadar
Dia de descans. Pel matí farem un passeig en vaixell pel llac Skadar i una caminada per aquest Parc Nacional .Aquest llac el més gran de la península dels Balcans i frontera natural entre Albania i Monenegro. La part montenegrina del llac forma part del Parc Nacional del Llac Skadar degut a la gran varietat de flora i fauna i com a punt important de parada en la migració de moltes aus. Per la tarda, anirem cap a Kotor on ens allotjarem els propers 2 dies. Després d’instalar-nos a l’hotel tarda lliure per gaudir d’aquesta bonica localitat.


Desnivells: +300 m. / -300 m.  Unes 2 hores de caminada efectiva


Dia 6. Divendres, 30/03/2018. Vrmac Mount
El Vrmac es una barrera natural entre la part interior de la badia Kotor i la part exterior, la badia de Tivat. Farem un itinerari sortint de Kotor i pujant fins a la part més elevada d’aquesta barrera, el Sveti Ilija ( 765 m ) el que ens garanteix gaudir d’unes bones vistes. La baixada la farem per un antic camí de pastors fins al poble de Prcanj , aprofitarem per fer-ne la descoberta i també per prendre alguna cosa al seu passeig marítim.

Desnivells: +765 m, -765 m. Entre 5 i 6 hores de caminada efectiva


Dia 7. Dissabte, 31/03/2018. Excursió en vaixell al fiord de Kotor.
Les darreres fotos del Fiord de Kotor les farem en vaixell. Navegarem per la badia de Kotor i visitarem la petita illa de la Nostra Senyora de les Roques i la seva església, just al davant de Perast. Després de dinar, trànsfert a Dubrovnik. En arribar temps lliure.


Dia 8. Diumenge, 01/04/2018. Dubrovnik i retorn a Barcelona
Pel matí, visita turística a Dubrovnik d’unes 2 hores de la mà d’un guia turístic. Visitarem els indrets més atractius de la ciutat patrimoni de la humanitat. Gaudirem de la riquesa i bellesa monumental de la ciutat vella, les seves esglésies, palaus, placetes,.... Cap al migdia, trasllat a l’aeroport per agafar el nostre vol.


PER TAL DE GARANTIR LA SEGURETAT DELS PARTICIPANTS I EL CORRECTE DESENVOLUPAMENT DE L'ACTIVITAT, BONVIURE ES RESERVA EL DRET DE MODIFICAR ELS ITINERARIS SI LES CONDICIONS ATMOSFÈRIQUES O L’ESTAT DEL TERRENY O QUALSEVOL ALTRA CAUSA AIXÍ HO REQUEREIXEN.