Dia 1. ( Dissabte, 04/08 ). Barcelona - Lisboa - Illa de Faial (Horta).
Vol Barcelona - Lisboa - Horta. Trasllat en vehicle privat al nostre hotel. Temps per instal.lar-nos i fer una passejada fins a Porto Prim i la seva platja.

Allotjament en hotel a Horta.

Dia 2. ( Diumenge, 05/08 ). Caldeira de Faial - Praia do Norte . Ferry a l’Illa de Pico.
Trànsfert fins a Caldeira de Faial, enorme con volcànic 2 km de diàmetre i 400 metres de profunditat. És també un mirador privilegiat de la veïna l'Illa de Pico. Donarem la volta al cràter abans de continuar el nostre itinerari cap avall seguint una levada (antic canal de lava) i arribant finalment a Praia do Norte.

Desnivells aproximats: +150 m, -750 m. Uns 13 km de distància.

Per la tarda, agafarem el ferry per canviar d’illa. Anirem cap a Pico, a on passarem els següents dies.

Allotjament en un hotel a Lajes do Pico.

Dia 3. ( Dilluns, 06/08 ). Caminho dos Burros (opcional: Cim del Pico, 2351m ).

L'illa de Pico, comparteix nom amb l'enorme volcà que la identifica des de totes bandes. La terra de lava, el sol i el clima han fet d'aquesta illa l'hort de les Açores. Avui sortirem de la carena volcànica de l'interior de l'illa, al peu del Pico, per arribar a peu fins a nivell de mar. Lava, molses, boscos autòctons i jardins vora mar ens acompanyaran durant aquest trajecte on el color dominant és el verd en tots els seus matisos.

Desnivells aproximats: +50 m, -800 m. Uns 9,5 km de distància.

OPCIONAL: ASCENSIÓ AL CIM DEL PICO ( 2351 m ). Ascensió a aquest volcà, el més alt de les Açores i també de Portugal. Si el dia ens acompanya gaudirem d'unes fantàstiques vistes des del cim de les Illes veïnes de Faial i Sao Jorge.
Desnivell: +1000 m, -1000 m. 6 -7 hores de caminada efectiva

Allotjament en un hotel a Lajes do Pico.

Dia 4. ( Dimarts, 07/08 ). Vinyes de Pico i Gruta das Torre. Ferry a l’Illa de Sao Jorge.
Segon dia a l'Illa de Pico, caminada per un sender costaner que entre les vinyes ens portarà fins a Port Calhau. Les petites parcel.les de vinya estan separades per una infinitat de petits murs de pedra volcànica fets a mà. El contrast és sorprenent: les fulles verdes de la vinya, les parets volcàniques negres, el blau de l'oceà i l'ocre de la terra ... No és d'estranyar que aquest lloc formi part del Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.
Per la tarda, visita a la Gruta das Torres. Amb més de cinc quilòmetres de longitud, és el tub volcànic més gran conegut a Portugal.

Desnivell: +100 m, -100 m. Uns 5 km de distància.

Després, agafarem el ferry per canviar d’illa, anirem cap a Sao Jorge.

Allotjament en apartaments a Velas.

Dia 5. ( Dimecres, 08/08 ). Fajã dos Vimes - Lourais - Fajã de São João.
Sao Jorge és l'illa de la natura, de totes és la que té més muntanya. En el nostre itinerari d'avui descobrirem els seus característics penya-segats, las Fajas. El nostre itinerari comença al port de Fajã dos Vimes situat a la costa sud de l'illa. Caminarem tot seguint la costa i guanyarem altura fins arribar al llogaret de Lourais on podrem gaudir de les vistes sobre la costa, els penya-segats i els cultius de vinya. Finalment arribarem a la Fajã de São João i el seu llogaret amb les típiques cases tradicionals i carrers estrets.

Desnivell: +550 m, -550 m. Uns 9 km de distància.

Allotjament en apartaments a Velas.

Dia 6. ( Dijous, 09/08 ). Pico da Esperança ( 1053 m ).
Després d'esmorzar trànsfert fins al punt d’inici del nostre itinerari d’avui en el que recorrerem la part central de l’illa tot resseguint la seva carena de muntanyes. Començarem l’itinerari molt a prop de la base del Pico do Pedro, passant pel Pico da Esperança que es la zona més alta de l'illa amb 1053 m d'altitud i acabarem baixant cap al Nord fins al poblet de Norte Grande.

Desnivell: +200 m, -750 m. Uns 14 km de distància.

Allotjament en apartaments a Velas.

Dia 7. ( Divendres, 10/08 ). Caldeira de Santo Cristo.
Gaudirem d'un itinerari des de d'alt del penya-segat fins al mar. Seguirem un sender que baixa en ziga-zaga submergint-se finalment al mar.

Desnivell: +150 m, -850 m. Uns 10 km de distància.

Allotjament en hotel a Velas

Dia 8. ( Dissabte, 11/08 ). São Tomé - Topo.
Començarem el dia a Sao Tomé a la costa Sud de l’Illa. Durant el dia gaudirem de l’entorn i dels paisatges, passarem per Santo Antao per acabar a Topo, costa Est de l’Illa. Bones vistes de l’illot de Topo i de l’illa de Terceira.

Desnivell: +300 m, -700 m. Uns 15 km de distància.

Allotjament en hotel a Velas.

Dia 9. ( Diumenge 12/08 ). Ferry a Faial - Observació de Balenes.
Pel matí, ferry a l'Illa de Faial. Ens instal•larem al nostre hotel a Faial i dedicarem la tarda a l'oceà omnipresent en les Açores i a l'observació de cetacis a bord d'un vaixell. Oportunitat d'observar una o més de les 20 espècies de cetacis que habiten les aigües de les Açores.

Allotjament en hotel a Horta.

Dia 10. Dilluns, 13/08. Ponta dos Capelhinos.
Trànsfert fins a Ponta dos Capelinhos, passejarem, gaudirem del paisatge, descobrirem com es van formar les Açores i acabarem amb un bany en una piscina natural. Finalment, retorn a l'hotel. Tarda lliure a Horta.

Desnivell: +200 m, -200 m. Uns 3.5 km de distància.

Allotjament en hotel a Horta

Dia 11. ( Dimarts, 14/08 ). Horta - Lisboa- Barcelona.
Vol de tornada a casa.


PER TAL DE GARANTIR LA SEGURETAT DELS PARTICIPANTS I EL CORRECTE DESENVOLUPAMENT DE L'ACTIVITAT, BONVIURE ES RESERVA EL DRET DE MODIFICAR ELS ITINERARIS SI LES CONDICIONS ATMOSFÈRIQUES O L’ESTAT DEL TERRENY O QUALSEVOL ALTRA CAUSA AIXÍ HO REQUEREIXEN.