Dia 1, Diumenge 25 de Març. Barcelona - Illa de Cap Verd de Sao Vicente
Arribada a l'aeroport de Mindelo, a l'illa de São Vicente. Transfer fins al nostre hotel a Mindelo per instal.lar-nos-hi. Mindelo és la capital cultural i musical de l'illa amb influències del Brasil, Àfrica i Portugal. Aquest dia l'aprofitarem per visitar Mindelo: els seus mercats, les cases colonials, la platja de Laginha,...

Sopar a chez Tchicau amb música local en directe.

Allotjament en Hotel.


Dia 2, Dilluns 26 de Març. Illa de São Vicente - Illa de Santo Antao - Cratère de Cova - Ponta do Sol
Trànsfert en ferry cap a l'illa de Santo Antao i en vehicle privat fins al Cràter de Cova i els cims centrals de l'illa, punt de partida de la nostra caminada. Després de visitar el Cratère de Cova començarem a caminar a través dels boscos de pins, mimoses i eucaliptus. Al cap d'una estona els boscos deixaran pas als altiplans convertits en camps de conreu de blat de moro i pastures, formant un mosaic de colors que recobreixen tot el terra.
Poc a poc , els nostres ulls aniran descobrint les espectaculars vistes de les valls del nord amb l'oceà al fons. Finalment, el camí ens porta a Ribeira Cha das Pedras, situat en el cor d'aquesta vall agrícola i punt final del nostre itinerari d'avui.

Desnivell: + 100 m / - 1200 m . 4 hores i mitja de caminada efectiva.

Allotjament en hotel a Ponta do Sol


Dia 3, Dimarts 27 de Març. Garça - Cruzinha- Vallon de Corvo - Fontainhas - Ponta de Sol.
Trànsfert per la vall de Garca fins al llogaret de pescadors Cruzinha. Amb impresionants vistes de l'oceà, el camí d'avui ens portarà a la "fi del mon", passant pel poblet abandonat de Zaranhas. El deixarem i continuarem cap a Fontainhas, famosa per les seves cases de colors, entre terrasses cultivades de mil i un colors. A partir de Fontainhas, gaudirem de les vistes a l'oceà i poc a poc arrivarem a Ponta do Sol,antic port de l'illa que mereix passejar pels seus carrers, pel moll, ...

Desnivell: + 500 m / - 500 m . 5 hores i mitja de caminada efectiva.

Allotjament en hotel a Ponta do Sol


Dia 4, Dimecres 28 de Març. Ribeira de Paul - Paul
Trànsfert fins a Ribeira de Paul. Comencem a caminar i deixem la costa per anar cap a l'interior seguint un camí on de nou trobarem una vall amb vegetació densa, cultius i masos.
Els plàtans, la canya de sucre, els arbres i altres cultius ens ofereixen una visió de la vida rural de l'illa. Petites cases amb sostres de palla que anem trobant com esquitxades aquí i allà flanquegen el nostre camí fins als antics jardins portuguesos de Passagem.
Trasllat al nostre allotjament a Paul.

Desnivell: + 450 m / - 700 m . 4 hores i mitja de caminada efectiva.


Dia 5, Dijous 29 de Març. Tope Coroa - Tarrafal
El nostre trekking d'avui ens portarà al punt més alt de l'Illa, el volcà Tope de Coroa. A mesura que anem guanyant altura, gaudirem d'espatarrants vistes. Diuen que Tarrafal és a la fi del món i l'itinerari d'avui ens descobreix aquesta part més salvatge de l'illa. Tarrafal, on ens allotjarem, és un preciós poblet de pagesos i pescadors. Ens esperen dos dies de postes de sol al mar...

Desnivell: + 700 m / - 700 m . 4.30 hores de caminada efectiva.

Allotjament en hostal a Tarrafal.


Dia 6, Divendres 30 de Març. Monte Trigo
Aquest poblet de pescadors de la costa Oest és només accessible a peu o en vaixell. Nosaltres sortirem de Tarrafal per un camí que bordejant la costa ens portarà fins a Monte Trigo. Preciós camí sota el cim més alt de l’Illa el volcà TopeCoroa 1988 m, penyasegats, platges, barrancs i finalment el poblet de pescadors més recòndit.
La tornada la farem en vaixell.

Desnivell: + 400 m / - 400 m . 4 hores de caminada efectiva.

Allotjament en hostal a Tarrafal.


Dia 7, Dissabte 31 de Març. Bolona - Bons Sonhos - Covao da Bordeira - Curral das Vacas - Porto Novo - Mindelo
Una jornada espectacular. Comencem en mig del plateau volcànic entre petites cases de pastors i pagesos, colors terrosos com en mig d’un quadre. Pugem a Bordeira i ens abalconem a la vista espatarrant de la Ribera das Patas. Passem pel cràter del Covao i per un camí preciós adoquinat, una obra mestre d’enginyeria de camins arribem al fons de vall. Gaudirem d'espatarrants vistes de tot el circ i les crestes de Santo Antao, passarem per petits llogarets agrícoles i entremig de cultius de mango, papaia i plàtan. Trànsfert a Porto Novo i ferry cap a Mindelo on ens allotjarem.

Desnivell: + 450 m / - 850 m . 4 hores de caminada efectiva.

Allotjament en Hotel a Mindelo


Dia 8, Diumenge 1 d’Abril. Descoberta de l’Illa de São Vicente
Pel matí, sortida cap a l'oasi de Madeiral, on comença la caminada d’avui. Descobrim Sao Vicente: paisatges lunars i desèrtics, petits oasis, platges de sorra, coves i volcans.

Desnivell: + 50 m / - 50 m . 2 hores de caminada efectiva.

Continuarem en vehicle: Monte Verde, el cim més alt de l'illa amb bones vistes de la ciutat i les illes que ens envolten. Baia das Gatas, un dels llocs preferits dels Capverdians, la platja de Praia Grande i Calhau, un petit poble de pescadors.

Allotjament en Hotel a Mindelo


Dia 9, Dilluns 2 d’Abril. Mindelo – Lisboa - Barcelona

Trasllat a l'aeroport i vol a Barcelona via Lisboa


PER TAL DE GARANTIR LA SEGURETAT DELS PARTICIPANTS I EL CORRECTE DESENVOLUPAMENT DE L'ACTIVITAT, BONVIURE ES RESERVA EL DRET DE MODIFICAR ELS ITINERARIS SI LES CONDICIONS ATMOSFÈRIQUES O L’ESTAT DEL TERRENY O QUALSEVOL ALTRA CAUSA AIXÍ HO REQUEREIXEN.