Dia 1 (divendres 30/03).

Trobada al voltant de les 12h al poble de Rocafixada. Excursió a peu al Castell de Rocafixada i Bosc de Bac d'en Bas.
Farem un camí circular des d'aquest típic i bonic poblet, i recorrent prats amb vistes i fagedes monumentals, arribarem al seu castell. Aquest és un dels castells càtars amb millors vistes del Pirineu, una gran panoràmica de les serralades amb els seus cims encara nevats. Una preciositat d'itinerari per començar!

Desnivells aproximats: +450m / -450m

Dia 2 (dissabte 31/03).

Castell de Montsegur i Serrallonga.
Des del poble de Serrallonga s’eleva, de manera espectacular, el més emblemàtic dels castells càtars, el de Montsegur, escenari de setge i nucli de la història del catarisme. Per boscos d’avets i fagedes pujarem a aquest castell que és un mirador preciós sobre el Pre-Pirineu francès. És inevitable, quan es visita aquest indret, no impregnar-se amb la seves històries i fets... és un indret molt especial...

Desnivells aproximats: +600m / -600m

Dia 3 (diumenge 01/04)

Castell de Puivert i Bosc de Nébias.
El Castell de Puivert és potser el millor conservat de la ruta càtara, i segurament d'això li ve la seva faceta cinematogràfica... Fou residència estiuenca dels Comtes de Foix i punt de reunió de la noblesa amb més prestigi de la zona, que crearen el seu ambient cultural i donaren renom al seus trobadors. Ens passejarem per un bosc que és com una joia inesperada, un bosc de conte, humit i màgic, a dins del qual s’amaga la presència original d’un laberint calcari natural.

Desnivells aproximats: + 350m / -350m

Dia 4 (dilluns 02/04).

Excursió fàcil al Castell de Puillorenç i Bosc de Faburnet.
Anirem a visitar un castell de pel•lícula enfilat damunt d’uns penya-segats que de cop, emergeixen del mig del bosc com una sorpresa. Camins de boscos humits de fagedes i de paisatge de vegetació mediterrània que ens regalen un final amb panoràmica espectacular del Canigó.

Desnivells: + 250m / -250m

PER TAL DE GARANTIR LA SEGURETAT DELS PARTICIPANTS I EL CORRECTE DESENVOLUPAMENT DE L'ACTIVITAT, BONVIURE ES RESERVA EL DRET DE MODIFICAR ELS ITINERARIS SI LES CONDICIONS ATMOSFÈRIQUES O L’ESTAT DEL TERRENY O QUALSEVOL ALTRA CAUSA AIXÍ HO REQUEREIXEN.