DIA 1, dilluns 26 de març. Vol a Palerm.

Vol a Palerm, a on arribem a primera hora de la tarda. Trànsfert al centre històric de la ciutat, a on disposarem de temps per visitar-la. Podrem barrejar-nos en el caos mundà del casc antic de Palerm, on podem encara endevinar el seu passat esplendorós, cruïlla de fronteres degut al seu caràcter limítrof entre Orient i Occident...
Nit a hotel al centre de Palermo.

DIA 2, dimarts 27 de març. Reserva Natural del Zingaro.

Comencem les caminades amb un itinerari vora mar, a la Reserva Natural dello Zingaro. El camí transcorre entre la costa i sota els pendents de les muntanyes properes, una ruta circular gustosa que ens passejarà vora mar, passant per cales encisadores d’aigües cristal•lines (a on si el temps ho permet i tens ganes podràs fer una remullada), per restes d’antics llogarrets i per camins 400m per sobre del mar amb belles vistes panoràmiques.
Retorn a l’hotel a Palermo.

Desnivells aprox.: +750m / -750m. Distància aprox.: 16km.

DIA 3, dimecres 28 de març. Parco Naturale delle Madonie. Pizzo Carbonara 1979m

Trasllat al cor de la Madonie, massís calcari a l’interior de Sicília, però proper a la costa... des de les seus altiplans i cims podrem contemplar vastes panoràmiques que arriben fins al mar i l’omnipresent Etna. Avui pujarem al PizzoCarbonara 1979m, la segona muntanya més alta de Sicília després de l’Etna. Paisatge lunar calcari, amb grandioses dolines com cràters, bosquets de fajos i vistes espectaculars dels massissos circundants, el Nebrodi, el Monte dei Cervi, el mar, l’Etna, les Eolies...

Nit a hotel a bonic poblet de la Madonie.

Desnivells aprox.: +500m / -500m. Distància aprox.: 8km.

DIA 4, dijous 29 de març. Parco Naturale delle Madonie. Mte. dei Cervi 1794m.

Avui caminarem pel massís dei Cervi, muntanyam occidental del Parc de la Madonie. Gaudirem del contrast entre les seves planures idíl•liques, els seus boscos caducifolis, les seves valls i les seves extensions desproveïdes de vegetació amb vistes esplèndides. Pujarem fins al seu punt culminant, el Mte. dei Cervi 1794m, amb vistes espatarrants d’un mar de muntanyes que s’estenen fins al Tirré.

Desnivells aprox .: + 600m / -450m. Distancia aprox .: 12km.

En acabar, desplaçament al nostre allotjament a la vessant sud de l’Etna.

Nit al peu de l’Etna.

DIA 5, divendres 30 de març. PN de l'Etna. L’Etna.

Despertar sota el volcà sicilià. Avui pujarem a les alçades, fins a sota els cràters somitals de l’Etna. Aprofitarem el telecabina de les pistes d’esquí de l’Etna i per pujar a cota 2500m. Des d’aquí, amb vehicles especials assolirem els 3000m. En aquest punt, seguirem (a peu o en raquetes, segons el grau d’innivació) pujant pels pendents de l’Etna, acompanyats d’un guia de muntanya local oficial, expert en vulcanologia i que ens farà recórrer i entendre aquest paisatge tan especial. Vistes espectaculars de la planura al voltant de l’Etna, del mar, envoltats de cràters, sota la presència dels cràters somitals del gegant sicilià.

Nit a Linguaglossa.

Desnivells aprox.: +350m / -350m. Distancia aprox .: 10km.

Per tal de garantir la seguretat del grup i la satisfacció amb l’activitat realitzada, aquest itinerari es farà només si les condicions meteorològiques i l’estat del volcà ho permeten. A les cotes més elevades de l’Etna ens podem trobar vents molt forts, o plaques de gel, que ens facin molt difícil o impossibilitin la progressió.
En cas de climatologia o condicions adverses, es farà un altre itinerari que ens permeti gaudir del paisatge de l’Etna en bones condicions i amb seguretat.

DIA 6, dissabte 31 de març.PN de l'Etna.

Segon dia de caminada pels paisatges fascinants de l’Etna. Recorrerem els seus paisatges de lava, conjunts de cràters, paisatges negres, vermellosos, marrons, terres de tots els colors esquitxades en algunes zones per la vegetació. Paisatges inhòspits i potser per això...tan bells...

Desnivells aprox.: +800m / -800m. Distancia aprox .: 13km.

Nit a Linguaglossa.

DIA 7, diumenge 1 d’abril. Catània i vol de tornada.

Després d’esmorzar, trasllat al centre històric de Catània, a on disposarem de temps per visitar-la.
Vol de tornada a primera hora de la tarda.

PER TAL DE GARANTIR LA SEGURETAT DELS PARTICIPANTS I EL CORRECTE DESENVOLUPAMENT DE L'ACTIVITAT, BONVIURE ES RESERVA EL DRET DE MODIFICAR ELS ITINERARIS SI LES CONDICIONS ATMOSFÈRIQUES O L’ESTAT DEL TERRENY O QUALSEVOL ALTRA CAUSA AIXÍ HO REQUEREIXEN.