DIA 1 (dijous 09/08) Vol a Bishkek
Sortida de Barcelona. Arribem a Bishkek l'endemà de matinada, transfert a l’hotel per descansar i dormir unes hores.


DIA 2 (divendres 10/08) Bishkek.

Arribada de matinada Bishkek i trasllat al nostre hotel per instal.lar-nos i descansar durant el matí. Per la tarda visita guiada a Bishkek per conèixer la capital del país.
Bishkek, la capital i el centre industrial de Kirguistan, és una ciutat amb amplies avingudes i elegants residencies heretades del passat soviètic. En la nostra visita al centre de la ciutat passarem per la plaça Ala Too, la Plaça de la Victoria i el Basar d'Osh entre altres.

Nit en hotel


DIA 3 (dissabte 11/08) Bishkek - Karakol
Transfer de Bishkek cap a Karakol, ciutat situada als peus de les muntanyes del Tien Shan. A mig camí visita als petroglifs Cholpon Ata.
Arribada a Karakol al vespre.

Nit a hotel.


DIA 4 (diumenge 12/08) Jety Oguz
Després d'esmorzar, trànsfert d'aproximadament 1 hora fins a la Vall de Jety Oguz, punt d'inici de la nostra travessa. Primer contacte amb la Vall de les Flors i les seves famoses formacions de roca vermellosa anomenades “Els Set Braus”. Itinerari panoràmic per boscos i planures a on s’instal•len els pastors kirguis en època de pastures. Arribarem a peu al nostre campament de iurtes a prop del riu, a 2250m.

Desnivell: +750 m, - 550 m. Uns 13.5km de distància.

Allotjament : campament de iurtes a 2.250 metres.


DIA 5 (dilluns 13/08) Vall de Telety
Avui seguirem el curs del riu per la Vall de Telety fins al nostre campament situat a 3.000 m. Caminarem per un camí al costat del riu que poc a poc ens portarà des dels boscos de coníferes fins a les vall alpines , valls glaciars magnífiques i al fons de la vall, el nostre campament al peu d’un cim amb una gran glacera. Vistes espatarrants i respirar l'aire a 3000 m en un campament ubicat a un indret preciós.

Desnivell: +800 m. Uns 14km de distància.

Allotjament: campament a 3000 m.


DIA 6 (dimarts 14/08) Telety Pass

Continuem amb la nostra travessa. Seguirem pujant per la vall de Telety fins arribar al seu punt més alt, el Telety Pass ( 3780 m ). Espatarrants vistes de la vall del Telety que hem deixat al darrera, dels cims de les muntanyes que ens envolten i de la baixada que ens espera cap a la vall de Karakol.

Desnivell: +850 m, -1250 m. Uns 13km de distància.

Allotjament: campament a 2550 m.


DIA 7 (dimecres 15/08) Al peu del Pic Karakol
Avui farem una excursió seguint el riu Uyuntor i arribant fins al peu del cim del Karakol (gegant de 5.216 m ). Dia per gaudir del paisatge de les valls i dels cims propers, dels boscos d'avets, de la vista de la magnífica glacera del Karakol i de tota la immensitat d'aquestes muntanyes del Kirguistan. Tornarem a dormir en el mateix campament de la nit anterior.

Fins al peu de la glacera (cota 3250m): Desnivell: +750 m, -750 m. Uns 26km de distància.
Si es vol escurçar la caminada, sense arribar al peu de la glacera del Karakol, l’itinerari té uns desnivells aprox. +600m/ -600m i una distància d'uns 20km.

Allotjament: campament a 2550 m.


DIA 8 (dijous 16/08) Vall del Karakol i Llac Ala-Kol

Continuem la nostra travessa per la Vall de Karakol i ens desviarem cap a la Vall del Kurgak-Ter, cap a la cabana-refugi de Sirota. El paisatge va canviant, des dels boscos de les cotes inferiors fins als rocams impressionants del punts més elevats. A mesura que anem pujant, se'ns obre el paisatge i podem contemplar la bellesa de les valls que hem deixat enrera. Final espectacular en arribar al Llac Ala-Kol ( 3.600 m ), a on acamparem.
Ala-Kol significa "llac de colors". Depenent de l'hora del dia i de la llum, les aigües del Ala-Kol tenen colors verds, blau turquesa, gris o negre. Un entorn magnífic per gaudir de la resta de la tarda, sens dubte un dels paisatges més bells d’aquestes muntanyes, amb el gran llac als nostres peus i envoltats de cims i glaceres.

Desnivell: +1150 m, -100m. Uns 10km de distància.

Allotjament: campament a 3600 m.


DIA 9 (divendres 17/08) Ala Kol Pass
Continuem pujant fins a trobar el Ala-Kol Pass ( 3900 m ) des d'on hi ha unes vistes espatarrants dels nombrosos pics de la zona com el Karakol (5216m) o el Jigit (5200m).
Des d'aquest punt, el nostre camí baixa seguint les valls de Keldike i Arashan. A mesura que anem baixant el paisatge canvia i apareixen els boscos i també els ramats d'ovelles. Arribada a la Vall d’Altyn-Arashan, a on podrem gaudir del plaer d’un bany en aigües termals tan conegudes d'aquesta zona. Ens relaxarem en els banys on hi ha fonts que arriben als 50º de temperatura.

Desnivell: +350 m , -1450 m. Uns 13.5km de distància.

Allotjament: casa d'hostes a Altyn-Arashan a cota 2500


DIA 10 (dissabte 18/08) Karakol
Pel matí,entre 2 i 3 hores de trànsfert ens portaran fins a Karakol. El que ens queda del dia serà per visitar aquesta petita ciutat de les muntanyes. Va ser construïda pels Cosacs a mitjans del segle XIX com a fortalesa militar de gran importància estratègica. Aprofitarem per a fer-hi una visita guiada on podrem veure la Mesquita de Dungan o la Catedral Ortodoxa.

Allotjament en el nostre hotel.


DIA 11 (diumenge 19/08) Karakol - Bishkek
Després d'esmorzar deixarem la ciutat de Karakol i direm adéu a aquestes muntanyes del Tien Shan per dirigir-nos cap a Bishkek. Durant el trajecte, ens aturarem a la riva del llac Issyk Kul, per fer una banyada i a la Torre de Buraná, un vell minaret que va ser construït a l'antiga ciutat de Balasagún, una de las capitals de l'Estat Qarajanido dels segles XI y XII d.C. Explorarem les ruïnes del que va ser, en el seu temps, un important centre comercial en la Ruta de la Seda.
En arribar a Bishkek, temps per instal•lar-nos al nostre hotel abans d'anar a sopar.

Nit en hotel.


DIA 12 (dilluns 20/08) Vol de tornada
Trànsfert a l'aeroport i tornada cap a casa.


PER TAL DE GARANTIR LA SEGURETAT DELS PARTICIPANTS I EL CORRECTE DESENVOLUPAMENT DE L'ACTIVITAT, BONVIURE ES RESERVA EL DRET DE MODIFICAR ELS ITINERARIS SI LES CONDICIONS ATMOSFÈRIQUES O L’ESTAT DEL TERRENY O QUALSEVOL ALTRA CAUSA AIXÍ HO REQUEREIXEN.