Dia 1, Dissabte 2 de Desembre. Barcelona - Illa de Cap Verd de Sao Vicente
Arribada a l'aeroport de Mindelo, a l'illa de São Vicente. Transfer fins al nostre hotel a Mindelo per instal.larnos. Mindelo és la capital cultural i musical de l'illa amb influències del Brasil, Àfrica i Portugal. Aquest dia l'aprofitarem per visitar Mindelo: els seus mercats, les cases colonials, la platja de Laginha,...

Sopar a chez Tchicau amb música local en directe.

Allotjament en Hotel.


Dia 2, Diumenge 3 de Desembre. Illa de São Vicente - Illa de Santo Antao - Tope Coroa - Tarrafal
Trànsfert en ferry cap a l'illa de Santo Antao i en vehicle privat fins a l’inici del nostre itinerari d’avui, que ens portarà al punt més alt de l'Illa, el volcà Tope de Coroa. A mesura que anem guanyant altura, gaudirem d'espatarrants vistes. Diuen que Tarrafal és a la fi del món i l'itinerari d'avui ens descobreix aquesta part més salvatge de l'illa. Tarrafal, on ens allotjarem, és un preciós poblet de pagesos i pescadors. Ens esperen dos dies de postes de sol al mar...

Desnivell: + 700 m / - 700 m . 4.30 hores de caminada efectiva.

Allotjament en hostal a Tarrafal.


Dia 3, Dilluns 4 de Desembre . Monte Trigo

Aquest poblet de pescadors de la costa Oest és només accessible a peu o en vaixell. Nosaltres sortirem de Tarrafal per un camí que bordejant la costa ens portarà fins a Monte Trigo. Preciós camí sota el cim més alt de l’Illa el volcà TopeCoroa 1988 m, penyasegats, platges, barrancs i finalment el poblet de pescadors més recòndit.  La tornada la farem en vaixell.

Desnivell: + 400 m / - 400 m . 4 hores de caminada efectiva.

Allotjament en hostal a Tarrafal.


Dia 4, Dimarts 5 de Desembre. Bolona - Bons Sonhos - Covao da Bordeira - Curral das Vacas – Cha da Morte
Una jornada espectacular. Comencem en mig del plateau volcànic entre petites cases de pastors i pagesos, colors terrosos com en mig d’un quadre. Pugem a la Bordeira i ens abalconem a la vista espatarrant de la Ribera das Patas. Passem pel cràter del Covao i per un camí preciós adoquinat, una obra mestre d’enginyeria de camins arribem al fons de vall. Gaudirem d'espatarrants vistes de tot el circ i les crestes de Santo Antao, passarem per petits llogarets agrícoles i entremig de cultius de mango, papaia i plàtan.

Desnivell: + 450 m / - 850 m . 4 hores de caminada efectiva.

Allotjament en casa d’hostes a Cha da Morte


Dia 5, Dimecres 6 de Desembre. Cratère de Cova - Ponta do Sol

Trànsfert en vehicle privat fins al Cràter de Cova i els cims centrals de l'illa, punt de partida de la nostra caminada. Després de visitar el Cratère de Cova començarem a caminar a través dels boscos de pins, mimoses i eucaliptus. Al cap d'una estona els boscos deixaran pas als altiplans convertits en camps de conreu de blat de moro i pastures, formant un mosaic de colors que recobreixen tot el terra. Poc a poc , els nostres ulls aniran descobrint les espectaculars vistes de les valls del nord amb l'oceà al fons.  Finalment, el camí ens porta a RibeiraCha das Pedras, situat en el cor d'aquesta vall agrícola i punt final del nostre itinerari d'avui.

Desnivell: + 100 m / - 1200 m . 4 hores i mitja de caminada efectiva.

Allotjament en hotel a Ponta do Sol


Dia 6, Dijous 7 de Desembre. GarçaCruzinha- Vallon de Corvo- Fontainhas - Ponta de Sol.
Trànsfert per la vall de Garca fins al llogaret de pescadors Cruzinha. Amb impresionants vistes de l'oceà, el camí d'avui ens portarà a la "fi del mon", on hi ha els poblets de Forminguinhasi Corvo. Els deixarem i continuarem cap a Fontainhas, famosa per les seves cases de colors, entre terrasses cultivades de mil i un colors. A partir de Fontainhas, gaudirem de les vistes a l'oceà i poc a poc arrivarem a Ponta do Sol,antic port de l'illa que mereix passejar pels seus carrers, pel moll, ...

Desnivell: + 640 m / - 680 m . 5 hores i mitja de caminada efectiva.

Allotjament en hotel a Ponta do Sol


Dia 7, Divendres 8 de Desembre. Ribeira de Paul - Mindelo
Trànsfert fins a Ribeira de Paul. Comencem a caminar i deixem la costa per anar cap a l'interior seguint un camí on de nou trobarem una vall amb vegetació densa, cultius i masos. Els plàtans, la canya de sucre, els arbres i altres cultius ens ofereixen una visió de la vida rural de l'illa. Petites cases amb sostres de palla que anem trobant com esquitxades aquí i allà flanquegen el nostre camí fins als antics jardins portuguesos de Passagem. Trànsfert a Porto Novo i ferry cap a Mindelo on ens allotjarem.

Desnivell: + 450 m / - 700 m . 4 hores i mitja de caminada efectiva.

Allotjament en hotel a Mindelo


Dia 8, Dissabte 9 de Desembre. Mindelo - Lisboa
Trasllat a l'aeroport i vol a Lisboa on arribarem a mitja tarda. Temps per passejar tranquilament per aquesta ciutat cosmopolita i gaudir de la posta de sol sobre l'Atlàntic.

Allotjament en un hotel a Lisboa


Dia 9, Diumenge 10 de Desembre. Lisboa - Barcelona
Matí lliure per visitar Lisboa. El centre històric, els barris vells, carrerons i places ens permetran descobrir una petita pincellada de la seva cultura i història.  Per la tarda, trasllat a l'aeroport i vol de tornada a Barcelona.


PER TAL DE GARANTIR LA SEGURETAT DELS PARTICIPANTS I EL CORRECTE DESENVOLUPAMENT DE L'ACTIVITAT, BONVIURE ES RESERVA EL DRET DE MODIFICAR ELS ITINERARIS SI LES CONDICIONS ATMOSFÈRIQUES O L’ESTAT DEL TERRENY O QUALSEVOL ALTRA CAUSA AIXÍ HO REQUEREIXEN.