DIA 1. Pantano de Vadiello i Mallos de Ligüerri.

Començarem la nostra estada als voltants de les aigües de Vadiello, a un indret a on la història geològica ha acabat escrivint una de les pàgines més rocambolesques del Prepirineu Aragonès: mallos, parets rogenques, barrancs, agulles i coves a on s’amaguen un conjunt d’ermites que donen fe de la creativitat de l’ésser humà.

Desnivells aproximats: +400m -400m Unes 3h de caminada efectiva.


DIA 2. Mascún, Otín i dolmen de Losa Mora
.

Un dia pel record: ens capbussaren dins la gorga del Mascún pels seus trams caminables i pujarem al poble abandonat d'Otín a on, per feixes i cornises, quedarem sorpresos de tanta bellesa interior. El descens el farem passant pel Dolmen de Losa Mora -preciós monument megalític- i arribarem de nou a Rodellar.

Desnivells aproximats: + 600 m - 600 m. Unes 4h15’ de caminada efectiva


DIA 3. Tozal de Paco Tiesto 1568m.

Ens despertarem al bell mig de la Sierra de Guara i anirem a buscar una panoràmica espatarrant amb l'ascensió al cim del Tozal de Paco Tiesto 1568 m. Des d’un llogarret proper a Rodellar i entre canals, carenes, boscos i vistes espatarrants als barrancs, farem cim i gaudirem d'unes vistes esplèndides damunt del camí de la carena.

Desnivells aproximats: + 850 m - 850 m. Unes 5h de caminada efectiva


DIA 4. Peonera, Los Gradones, Morrano.

Per antiga ruta de peregrinació baixarem de la Serra de Rufàs al llit del Riu Alcanadre, per on transcorre el popular Barranc de Peonera. Un paisatge impressionant, encaixonats entre parets rocalloses vermelloses, una ermita encastada en una bauma del rocam...si el cabal del riu és pobre, caminarem una estona pel seu llit i gaudirem d'aquest ambient únic. Tornarem a remuntar les parets rocalloses, ara cap a l'altra banda i podrem gaudir de la visió panoràmica del barranc. Seguirem entre barrancs i formacions rocalloses extraordinàries fins al poblet de Morrano.

Desnivells aproximats: + 450 m - 700 m. Unes 4h15’ de caminada efectiva


DIA 5. Les pintures rupestres del Vero

A prop del bonic poble d’Alquézar, entre les esplèndides gorges i barrancs del Vero, la Serra de Guara amaga un conjunt de pintures rupestres úniques amb més de 60 baumes i coves datades entre el 22000 i el 1500 aC, tan valuoses que l’indret ja ha passat a formar part del catàleg de Patrimoni Mundial de la Unesco. Us oferim una degustació d'aquesta delicadesa de Guara pel darrer dia, un dia per gaudir d’alguns aquests petits secrets de la Serra.

Desnivells aproximats: +400 m -400 m. Unes 3h de caminada efectiva


PER TAL DE GARANTIR LA SEGURETAT DELS PARTICIPANTS I EL CORRECTE DESENVOLUPAMENT DE L'ACTIVITAT, BONVIURE ES RESERVA EL DRET DE MODIFICAR ELS ITINERARIS SI LES CONDICIONS ATMOSFÈRIQUES O L’ESTAT DEL TERRENY O QUALSEVOL ALTRA CAUSA ALIENA A LA NOSTRA RESPONSABILITAT AIXÍ HO REQUEREIXEN.