Dia 1, diumenge 25/03. Vol a Pisa.

Vol a Pisa, a on arribem de nit. Trasllat a les Cinque Terre, al nostre hotel en el petit i encisador poble de Manarola, a on ens hi quedarem tres nits.

Dia 2, dilluns 26/03. PN Cinque Terre. De Monterosso al Mare a Corniglia.


Avui farem un tram del preciós camí de costa que uneix els bonics i pintorescos poblets del Parco Nazionale delle Cinque Terre. Després de l’esmorzar, agafarem el tren fins a Monterosso, a on començarem la nostra caminada de poble a poble: Monterosso, Vernazza i Corniglia. Poblets adaptats al relleu, encaixats dins els profunds barrancs, enfilats en promontoris, penjats entre mar i muntanya. Carrerons estrets, cases de colors enfilades dalt penya-segats que cauen al mar i petits ports. Seguirem un camí per sobre la costa, entre terrasses de cultiu, oliveres, vinyes i pinedes, itinerari que és sens dubte una de les joies del senderisme a Itàlia.
Retorn en tren a Manarola, nit a Manarola.

Desnivells aprox.: +400m/ -400m. Uns 10km de distància.

Dia 3, dimarts 27/03. PN Cinque Terre. De Riomaggiore a Corniglia.

Segon dia de senderisme a les Cinque Terre...avui gaudirem del paisatge d'aquesta costa des de les alçades. Un itinerari panoràmic per màquies mediterrànies, poblets encisadors i camins amb vistes espectaculars. Tren a Riommaggiore, des d’on enllaçarem un bonic recorregut cap a Manarola i d’allà a Corniglia. Tornarem en tren a Manarola.
Nit a Manarola.

Desnivells aprox.: +500m/ -500m. Uns 8km de distància.

Dia 4, dimecres 28/03. PN Cinque Terre. De Monterrosso al Mare a Levanto. Visita a Pisa.

Ens acomiadarem de les Cinque Terre amb un itinerari per la seva costa més al nordoest. Curt trajecte en tren fins a Monterrosso al Mare, des d’on començarem a pujar per sender de costa fins a la Punta Mesco, amb el seu far, que ens regala una vista magnífica sobre tot el Parc de les Cinque Terre. Continuarem en travessa, i baixant per una bonica pineda arribarem a Levanto.
Un cop a Levanto, temps per dinar i trasllat en mini bus a Pisa. Temps per visitar la torre de Pisa i els seus voltants.

Després, trànsfert a la Toscana, a Radda in Chianti, al nostre allotjament de la resta de nits.

Desnivells aprox.: +400m/ -400m. Uns 8km de distància.

Dia 5, dijous 29/03. La Toscana. De Radda in Chianti a Castello di Meleto i Castagnoli.

Primer itinerari més tranquil per gaudir dels paisatges de la Toscana: camí del nostre allotjament a Castagnoli passant pel Castello di Meleto. Entrem en la famosa regió del Chianti, en ple cor de La Toscana. Preciosos senders entre boscos i vinyes que donen un del millor vins del món.
Nit a Radda in Chianti.

Desnivells aprox.: + 300m - 300m. Uns 8km de distància.

Dia 6, divendres 30/03. La Toscana. Les Crete Sienesi i visita a Siena.

Preciós camí per les Crete Sienesi, un dels millors paisatges de la Toscana. Suaus turons arrodonits coronats per roures i xipresos erectes verdíssims...viles i belles edificacions. Pujant i baixant petits turons recorrerem aquest paisatge encisador i relaxant.
En acabar, aprofitarem la proximitat de la ciutat de Siena per anar a fer una passejada de tarda pel seu centre històric.
Nit a Radda in Chianti.

Desnivells aprox.: +350m/ -350m. Uns 8km de distància.

Dia 7, dissabte 31/03. La Toscana. San Gimignano.

Avui tornarem a terres sieneses, al poblet de Santa Lucia. Camí tranquil, un paisatge que calma l’ànima. Caminar, olorar, sentir l'esperit d´aquesta terra de masos curosament cuidats, de boscos festejant conreus, et fa sentir feliç. Al final de la caminada, curt trasllat fins a Sant Gimignano, dinar i estona lliure per passejar-s'hi.
Darrera nit a Radda in Chianti.

Desnivells aprox.: + 250m - 230m. Uns 8km de distància.

Dia 8, diumenge 01/04. Florència i vol de retorn.


Després de l’esmorzar, trasllat al centre de Florència i temps per passejar per aquesta preciosa i monumental ciutat. Ara una volta pel Ponte Vecchio, ara un gelatto a la Piazza del Limbo, ara meravellar-se amb un David de Michelangelo, un Giotto, un Leonardo da Vinci, un el què vulgueu en aquesta sorprenent i renaixent ciutat. Al matí, visita guiada amb guia turística oficial per saber més de la ciutat i de la seva història lligada al art i la renaixença. A mitja tarda, trasllat a l’aeroport de Florència i vol de retorn a Barcelona.


PER TAL DE GARANTIR LA SEGURETAT DELS PARTICIPANTS I EL CORRECTE DESENVOLUPAMENT DE L'ACTIVITAT, BONVIURE ES RESERVA EL DRET DE MODIFICAR ELS ITINERARIS SI LES CONDICIONS ATMOSFÈRIQUES O L’ESTAT DEL TERRENY O QUALSEVOL ALTRA CAUSA AIXÍ HO REQUEREIXEN.