Dia 1, Dijous, 2 d'agost. Vol a Tirana i trasllat a Vermosh.
Vol a Tirana. Ens desplaçarem per carretera fins a Vermosh, al nord d'Albània. Aturada per dinar. Parada al mirador de Grabom, des d'on es contemplen unes magnífiques vistes de la gorja de Cemi, per on seguirem fent ruta. Parada al poble de Tamarë. Continuem el recorregut per la zona de Kelmend i els seus llogarets fins a arribar al vespre al nostre destí, Vermosh.
Sopar a base de productes locals i nit en guesthouse (casa d’hostes) de família local a Vermosh.


Dia 2, Divendres 3 d'agost. Lëpushë i muntanyes de Kelmend.
Esmorzar al nostre guesthouse i sortida cap a Lepushë, on començarem el nostre itinerari a peu per la regió muntanyosa de Kelmend. Iniciarem la ruta per ombrívols boscos de faigs. Pujarem a un coll i continuarem travessant diversos assentaments de pastors on passen l'estiu treballant amb el bestiar. Tornada a Lëpushë, on soparem i pernoctarem en guesthouse de família local.

Desnivells aproximats de + 900m / -600m. Uns 16km de recorregut.


Dia 3, Dissabte 4 d'agost. Vall de Lëpushë.

En aquesta jornada farem un recorregut circular per la regió de Kelmend, per la Vall de Lëpushë. Assolirem algun cim d'aquesta vall i gaudirem veient la forma de vida local en alguna de les seves aldees de muntanya, a on dinarem. Retorn al nostre guesthouse a Lepushë.

Desnivells aproximats de + 900m / -900m. Uns 15km de recorregut.


Dia 4, Diumenge 5 d'agost. Lëpushë - Gerbaj. Ascensió al cim del Maja Taljanka 2057m.
Després de l'esmorzar sortirem cap a Gerbaj. Pujarem per una vall alpina fins al cim del Maja Taljanka (2.057 mts). Ja des d'aquí, amb unes magnífiques vistes al massís de Karanfili, continuarem descendint a través d'un frondós bosc de faigs fins arribar a Gerbaj (Montenegro).Allotjament en bungalows i sopar a base de productes locals.

Desnivells aproximats de + 900m / -1000m. Uns 11km de recorregut.


Dia 5, Dilluns 6 d'agost. Gerbaj - Parc Nacional d'Theth (Albània) i Parc Nacional de Prokletije (Montenegro).

Després d'esmorzar, trasllat en vehicle fins al poble montenegrí de Vuzaj. Des d'aquí iniciarem el nostre trekking per la vall de Ropjana. Escortats per magnífiques muntanyes tornarem a creuar la frontera albanesa. Testimonis del nostre pas seran refugis de pastors i algun lloc militar abandonat. Baixarem a la vall de Theth des del coll de Peje. Després d'un pronunciat descens arribarem al nostre guesthouse regentat per una família local on prendrem el sopar i passarem la nit.

Desnivells aproximats de + 700m / -1150m. Uns 17km de recorregut.


Dia 6, Dimarts 7 d'agost. Theth, cascada d'Grunas, Ndërlyse i Syri Kalter (Blue Eye).

Esmorzar i sortida primerenca per realitzar un trekking tranquil des de Theth. Visitarem la cascada de Grunas, el llogaret de Ndërlyse, el llac Syri Kalter (Blue Eye) (possibilitat de bany). Dinar en pintoresc local de muntanya. Volta en vehicle a Theth per visitar el poble, la seva església i la seva torre d'enclaustrament. A la caiguda de la tarda, tornada al guesthouse per sopar i dormir.

Desnivells aproximats de + 400m / -650m. Uns 15 km de recorregut.


Dia 7, Dimecres 8 d'agost: Parc Nacional d'Valbonë.

Esmorzar i pujada cap al coll de Valbonë; ens endinsarem en un frondós bosc de faigs que ens refrescarà durant l'ascens. En arribar al coll, amb vistes panoràmiques, esmorzarem. Iniciarem el descens tenint sempre a la vista l'Maja Jezercës, cim més alt dels Alps Dinàrics, que ens vigilarà fins arribar a Rrogam, petit llogaret on pararem per refrescar-nos i esperar el vehicle que ens portarà fins al nostre guesthouse a Valbonë. Nit i sopar al guesthouse de Valbonë.

Desnivells aproximats de + 1100m / -850m. Uns 15km de recorregut.


Dia 8, Dijous 9 d’Agost. Maja Rosit ( 2522 m )

Avui pugem al punt més alt del nostre viatge, el cim del Maja Rosit (2.522 mts). Una ascensió llarga però tranquil•la sense cap dificultat tècnica fins a aquest cim fronterer que ens ofereix grans vistes del tant de la vessant albanesa com de la montenegrina. Nit i sopar al guesthouse de Valbonë

Desnivells aproximats de + 1500m / -1500m. Uns 12km de recorregut.


Dia 9, Divendres 10 d'agost. Valbonë – Cerem

Després de l'esmorzar, començarem el darrer dia de travessa que ens portarà fins al poble de Cerem. Itinerari per les muntanyes del PN de Valbonë, caminarem per les zones en que passen l'estiu alguns pastors semi-nòmades. Arribarem fins a Cerem, petit llogaret només habitat a l'estiu. Des d’allí trasllat en vehicle fins al nostre hotel a Bajram Curri.

Desnivells aproximats de + 1100m / -700m. Uns 16 km de recorregut.


Dia 10, Dissabte 11 d'agost. Bajram Curri - Koman / Fierzë - Tirana

Després d'esmorzar, trasllat en vehicle fins Fierzë, on agafarem un ferri per fer una relaxant i espectacular travessa de tres hores al llarg del llac Koman. Així ens acomiadarem d'aquestes magnífiques muntanyes. Reprendrem la carretera fins a Tirana amb una parada per dinar. La tarda la dedicarem a visitar Tirana, capital d’Albania

Unes 4 hores de recorregut per carretera, sense comptar les parades.

Sopar i allotjament en hotel a Tirana.


Dia 11, Diumenge 12 d'agost. Tirana. Vol de tornada.

Després de l'esmorzar tindrem unes hores a Tirana abans d’anar cap a l’aeroport. Darrers passejos, compres, ... Vol de tornada a Barcelona.


PER TAL DE GARANTIR LA SEGURETAT DELS PARTICIPANTS I EL CORRECTE DESENVOLUPAMENT DE L'ACTIVITAT, BONVIURE ES RESERVA EL DRET DE MODIFICAR ELS ITINERARIS SI LES CONDICIONS ATMOSFÈRIQUES O L’ESTAT DEL TERRENY O QUALSEVOL ALTRA CAUSA AIXÍ HO REQUEREIXEN.