DIA 1, dissabte 28 d'Abril
Al nord del massís, el riu Montsant s’escola serpentejant entre les formacions capritxoses del conglomerat: la cadira, los tres jurats, lo camell... tots esperen pacients la nostra visita. Des del congost de Fragerau enfilarem cap a trescar per l’impressionant camí dels Ventadors que us deixarà sense oxigen per les espectaculars vistes. Després suau tornada per la Punta dels Pins Carrassers, el Pi de la Carabasseta i avall pel grau fins a l’ermita de Santa Magdalena.

Desnivells aproximats: +800m /-800m. Unes 4 hores i mitja de caminada efectiva. El camí dels Ventadors transcorre per una aresta rocallosa i aèria, no apte per a persones amb vertigen.


DIA 2, diumenge 29 d'Abril
La cara sud de la Serra del Montsant sembla infranquejable des de la distancia però no ho és. Petits senders ressegueixen pacients els “graus” que ens deixen accedir a la part alta per continuar meravellant-nos del paisatge del Priorat i d’uns racons que ens sorprendran. Des de la Morera, camí entre el Grau de l’Agnet, el clot del Cirer, el Racó del Teix i el Grau de Salfores.
Desnivells aproximats: +750m /-750m. Unes 4 hores i mitja de caminada efectiva. Algun pas aeri al camí de baixada pel Grau de Salfores.


DIA 3, dilluns 30 d'Abril
Trasllat en vehicles al poble de Siurana, des del qual farem una ruta circular. Passarem per ambients i paisatges ben diferents: el poble abandonat de Gallicant i el seu mirador excepcional de Siurana, damunt la seva cinglera, el barranc de la Font de Verdú amb el Gorguet, el Gorg i la Gorguina, molins, alguna ermita, masets, boscos... ambients humits i frescals i miradors des dels altiplans... Acabarem el dia fent una visita al bonic poble de Siurana.

Desnivells aproximats de pujada +850m, de baixada -850m. Unes 5 hores de caminada efectiva.


DIA 4, dimarts 1 de Maig

Avui pujarem des de Cornudella de Montsant al punt més alt de la Serra Major del Montsant, la Roca Corbatera 1163m. Al nostre itinerari d’avui, més tranquil i curt que el dels dies anteriors, tindrem la sorpresa amagada de la Cova Santa, de la qual podrem recórrer un tram a peu (recorda agafar el frontal!). El nostre itinerari ens portarà fins a Albarca per tornar cap a l’inici pel camí de la Llisera amb molt bones vistes de la vall cap a Cornudella i Siurana.

Desnivells aproximats: +550m /-550m. Unes 3 hores i mitja de caminada efectiva.


PER TAL DE GARANTIR LA SEGURETAT DELS PARTICIPANTS I EL CORRECTE DESENVOLUPAMENT DE L'ACTIVITAT, BONVIURE ES RESERVA EL DRET DE MODIFICAR ELS ITINERARIS SI LES CONDICIONS ATMOSFÈRIQUES O L’ESTAT DEL TERRENY O QUALSEVOL ALTRA CAUSA ALIENA A LA NOSTRA RESPONSABILITAT AIXÍ HO REQUEREIXEN.