Dia 1 (Dissabte, 19 de maig). Split
Vol Barcelona- Split. Arribada a Split a les 13:30 h aproximadament. Trànsfert de 1 hora i mitja fins a Starigrad-Paklenica on ens allotjarem aquesta primera nit.


Dia 2 (Diumenge, 20 de maig).Parc Nacional de Velebit
Trànsfert de 2 hores i mitja fins al Parc Nacional de Velebit destinació del trekking d'avui. Velebit és la joia de muntanya dels croats, aquí els Alps Dinàrics excel•leixen en un paisatge muntanyós càrstic de caire alpí de més de 1770 m vora mateix del mar. Això és el que el fa més especial: la combinació alpina amb les seves característiques avetoses, pícees, prats verdíssims i florits amb les vistes al mar Adriàtic i els seu captivador reguitzell d’illes. Coneixerem la regió caminant per un dels senders més famosos dels Alps el “Premuziceva” –preciós sender construït tot en pedra entre els anys 1930 i 1933- . El camí ens portarà per gorges, boscos, penya-segats envoltats d’una rica vida vegetal i animal. El parc compta amb la presència de tots els grans depredadors europeus: llop, linx i ós. Trànsfert fins al nostre allotjament a Plitvice. ( 2 hores )

Desnivell: + 700 m – 700m


Dia 3 (Dilluns, 21 de maig). Parc Nacional de Plitvice
Curt trànsfert fins al Parc Nacional dels Llacs de Plitvice reserva de la biosfera per la UNESCO.
Preciós camí per conèixer aquesta meravella entre cascades i estanys envoltats per un bosc verge ple de vida silvestre. Ens allunyarem de la ruta convencional per endinsar-nos al cor del parc. La naturalesa càrstica tant famosa en la regió aquí és manifesta envoltada d’aigües cristal•lines. Camí fàcil i desnivell moderat. Trànsfert i allotjament a Starigrad-Paklenica ( 1 hora i mitja )

Desnivell: + 350 m – 350 m. Recorregut de 15 km.


Dia 4 (dimarts, 22 de maig). P.Nacional de Paklenica
Curt trànsfert per una magnífica jornada de senderisme en dos profunds barrancs envoltats de muntanyes i el més famós barranc del sud d'Europa: la gorga de Velika Paklenica fins Borisov. Ens trobem al començament amb una vegetació mediterrània inicialment que canvia a centreeuropea a mesura que guanyem altitud, moltes construccions de pastors i formacions càrstiques per arreu. Bellíssimes vistes sobre el mar. Camí ben perfilat i fàcil. Per la tarda visita de la preciosa ciutat de Zadar amb el seu orgue marí –un curiós instrument musical que te com a artista solista al mar- . Curt transfert en ferry fins a l’illa de Dugi Otok. Allotjament i nit a l’illa.

Desnivell. + 550 m – 550 m


Dia 5 (dimecres, 23 de maig). P.Natural de Telascica illa de Dugi Otok

Sali té l’encant dels racons senzills vora mar. Poques cases emmirallant-se en les aigües límpides del mar. Pocs vehicles i la tranquil•litat de començament de Juny. La nostra jornada serà relaxada entre caminar i banyar-nos. Aquesta regió del món te tants atractius que en tot racó es crea un parc natural i això li passa a Dugui Otok. Farem camí cap el cim més alt de l’illa, el Grpašćak. Des de dalt del cim podrem mirar una meravella de paisatge: als nostres peus una caiguda de més de 160 m sobre el mar, cap a l’est les joies turqueses de les Kornati i entremig una zona boscosa envoltada de mar i illes on desataca al bell mig un llac salat on ens podrem banyar en les seves aigües beneficioses –d’aquí el nom de Sali-. Buscarem les petites cales i a primera hora de la tarda ens vindrà a buscar una barca per portar-nos al paradís de les Kornati. Preciosa travessa per mar amb barca i amb els nostres bagatges fins al minúscul llogaret de pescadors on passarem les dues properes nits. Nit a Kornat.

Desnivell. + 250 m – 250 m


Dia 6 (dijous, 24 de maig). P.Nacional Kornati
Aquest dia està dedicat a la joia de fer realitat un somni: el de recrear-nos entre aigües tan netes com acolorides, de contorn sinuós, capritxòs, de cúpules, muntanyoses sobresortint de la mar com caderes blanquinoses encadenades fins a l’horitzó. Una meravella de geografia creada en milions d’anys. Les Kornati estan formades per més de 150 illes de les quals només 9 illes són més grans d’1 km2. Les illes compten amb una població resident molt baixa durant tot l’any, de menys de 20 habitants. Aquest fet és un dels seus atractius: hi han molts pocs edificis, petites cases de pescadors que durant l’estiu algunes poques és transformen en tavernes pel servei dels vaixells. Ens banyarem –els qui vulguin- i farem una bonica travessa amb ascensió fins al cim de la Kornati gran, de prop els 300 m . Posta de sol i allotjament. Nit a Kornat.

Desnivell: + 350 m – 350 m


Dia 7 (divendres, 25 de maig). P.Nacional Kornati i Trogir i Split
Després d’esmorzar deixarem Kornati i embarcarem vers el continent i visitarem les dues ciutats patrimoni de la UNESCO: Trogir i Split. Tindrem temps per visitar el Palau de Dioclesià i pasejar vora mar a Split, una preciosa ciutat envoltada de natura. Trogir, veritable joia oberta a la mar, la coneixerem badant pels seus carrers medievals; la ciutat encarna a la perfecció la vida cultural de la Dalmàcia. Un bon final amb un sopar d’acomiadament. Allotjament a Split.


Dia 8 (dissabte, 26 de maig).
Vol de retorn a Barcelona des de l'aeroport de Split.


PER TAL DE GARANTIR LA SEGURETAT DELS PARTICIPANTS I EL CORRECTE DESENVOLUPAMENT DE L'ACTIVITAT, BONVIURE ES RESERVA EL DRET DE MODIFICAR ELS ITINERARIS SI LES CONDICIONS ATMOSFÈRIQUES O L’ESTAT DEL TERRENY O QUALSEVOL ALTRA CAUSA ALIENA A LA NOSTRA RESPONSABILITAT AIXÍ HO REQUEREIXEN.